Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yöneltilen PKK ile pazarlık sorusuna şu yanıtı verdi:

OSLO’DA MUTABAKAT YOK

“Meramını anlatacak derecede Türkçe bilmeyenlere tercüman hakkı verilecek. Biz esasında bir yanlışı düzeltiyoruz. Daha önce yapılması lazımgelen bir doğruyu gecikmiş olsa da yerine getirmiş oluyoruz. Bu tamamiyle hükümetimizin tasurrufu altında yapılan bir iştir. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, Türkiye Cumhuriyeti parlamentosuna dayatma yapmaya gücü yetmez. Oslo’da varılmış bir mutabakat yok, böyle bir hadise yok. Yargının dili tamamiyle Türkçedir, resmi dil Türkçedir. Mahkemelerin dili Türkçedir, yazışmalar, tutanaklar Türkçedir. Esasında CMK’da bu imkan var. Uygulamada bu imkanı vermiş olsalardı sorun çıkmazdı. Ama uygulamada maalesef böylesi bir yol tercih edilmedi. Uygulamadaki yanlışlığın düzeltilmesi söz konusudur.”

KEŞKE TUTUKLAMASALAR-MIŞ

Birçok davadaki uzun tutukluluk sürelerini de değerlendiren Bozdağ, “Tutuklama takdiri bir tedbirdir, zorunlu değildir. Gönül isterdi ki tutuklama olmadan veya olacaksa bile mümkün olduğu kadar az tutuklamalar yapılmak suretiyle yargılamalar sürdürülseydi” dedi.

EVCİLİK Mİ OYNADINIZ?

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın “Oslo’da ne yapıyordunuz, evcilik mi oynuyordunuz?” sözlerine karşı da Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal “Sizi devletin Oslo’da, devletin İmralı’da yürüttüğü bir süreci sabote etmeye çalışmakla suçluyorum. Biz sadece bir şeyi müzakere ederiz, terörün sonlandırılmasını, kanın durdurulmasını” dedi.

Editör: TE Bilisim