Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
Süleyman Demirel'in siyasette yeni yeni parladığı yıllar. Partililerle birlikte Kırşehir'e gider. Kalabalık ,izzet ,ikram, deve kesmeler ve alınan reaksiyon ziyadesiyle mutlu eder Demirel'i.

Sonra da Dönemin sevilen siyasetçisi Osman Bölükbaşı’nın memleketi olan Kırşehir'e gider. Hemen, ekibi Demirel'e raporu verir. Bölükbaşı'nın memlektinde sana deve, ona koç kestiler. Seni daha iyi ağırladılar derler.

Demirel Bölükbaşı'nı bir yerde görür,yanına gider; "üstad memleketinde bana çok iyi davndılar. Deve kestiler, sağolsunlar" der. Sonrada, inceden ayar vermek için,üzüntülü bir şekilde "Duydum ki sanada koç kesmiş hemşerilerin,ayıp etmişler...!!!” der.

Osman Bölükbaşı yine kendinden emin şekilde Demirel' e döner ve "Evlat,bizim oralarda deveye deve ,koça koç keserler" der...

Bu vesileyle siyaseti en temiz sekilde yapan, siyaseti bıraktığında Kızılay’da dolmuş durağında beklerken kendini tanıyan bir vatandaşın “Siz de mi dolmuş kuyruğunda sıra bekliyorsunuz?” sorusuna karşılık  “Ne yapalım yavrum zamanında cebimizi doldurmadık şimdi dolmuşu dolduruyoruz” diyerek siyasi hayatini özetleyen Türk Siyasetinin duayen ve temiz ismi Osman Bölükbaşı'yı, vefat yıldönümünde, rahmetle anıyorum.

Ruhu şad, Mekânı cennet olsun...

Alıntı

Editör: TE Bilisim