24 Haziran seçimlerinde kullanılacak pusulalarda parti ve ittifakların yerleri belli oldu. Buna göre Cumhur İttifakı birinci, Millet İttifakı ise altıncı sırada yer alacak.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Seçime AK Parti, BBP, BTP, CHP, DP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi olmak üzere 11 siyasi partinin katılacağı açıklanmıştı. Ancak, Cumhur İttifakı'na destek veren BBP ile Millet İttifakı'na destek veren DP, seçimlere tek başına katılmama kararı aldığı için oy pusulasında yer almayacak.

Kura çekiminde kullanılacak fanusların birinde ittifakların ve siyasi partilerin adları, diğer fanusta ise seçime katılacak ittifak ve siyasi parti sayısı kadar rakam yer aldı.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu, BBP'nin destek verdiği Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu Millet İttifakı ile kalan BTP, HDP, HÜDA PAR ve Vatan Partisi için kura çekimi yapıldı.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

Buna göre, listenin ilk sırasında Cumhur İttifakı, son sırasında ise Millet İttifakı yer alacak.

Seçime, HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP dördüncü, BTP ise beşinci sıradan giderecek.

BBP VE DP'DEN SEÇİME KATILMAMA KARARI 

YSK kararları ile seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerin AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, SP ve Vatan Partisi olduğunun belirlendiğini hatırlatan Güven, BBP ve DP'nin yetkili organlarınca alınan seçimlere katılmama kararının kurullarınca kabul edildiğini belirtti.

Bu seçimlerde ilk defa siyasi partilerin ittifak yaparak seçimlere katılacağına işaret eden Güven, YSK'ye süresi içinde ittifak yaparak seçimlere katılma isteğinde bulunan AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Millet İttifakı ismiyle birleşik oy pusulasında yer alacağını kaydetti.

Güven, kuranın Türkiye'ye ve tüm siyasi partilere hayırlı olmasını diledi.

(Kaynak: Sputniknews)





Editör: TE Bilisim