MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
 MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, halkta başkanlık sisteminin zorunluluk olduğu inancı yerleştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Cumhurbaşkanı ve hükümet arasındaki çatışma görüntüsü yapaydır" dedi.
Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinde İzleme Heyeti oluşturulması ve HDP ile hükümetin 10 maddelik ortak açıklamasını eleştirdiğini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise Erdoğan'ın bunlardan habersiz olmasının mümkün olmadığını söylediğini anımsattı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında görüş ayrılığı ya da yönetim farklılığı olduğu görüntüsünün kasıtlı olarak çıkarıldığını savunan Yeniçeri, "Cumhurbaşkanı ve hükümet arasındaki çatışma görüntüsü yapaydır" diye konuştu.

 Aynı partinin başbakanı ile cumhurbaşkanı arasında mevcut sistem içinde devletin işletilemediğinin kanıtlanmaya çalışıldığını öne süren Yeniçeri, "Halkta mevcut sistemin işlemediği, başkanlık sisteminin mecburiyet olduğu inancı yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu tartışmalarla başkanlık sisteminin halk nezdinde meşruiyeti ve alt yapısı hazırlanıyor. Tartışmaların ciddiye alınır yanı yoktur" ifadesini kullandı.

443



Editör: TE Bilisim