Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili olarak, “Bu profesyonel eylemin amacı orada sadece insanları öldürmek değil. Aslında bundan sonraki gelişmeleri tetiklemek. Bunun için de önümüzdeki gün ve saatleri beklemek gerekiyor.” dedi.

Gaziantep'ten yayın yapan Bahartürk Televizyonu'nun Karkamış'ın Suriye sınırına sıfır noktada gerçekleştirdiği canlı yayına katılan Özdağ, Ankara'da Barış Mitingi öncesi yaşanan saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu. Olayın bir sürpriz olmadığını kaydeden Özdağ, “Güvenlik güçleri için de sürpriz olmadığını düşünüyorum. Çünkü 2 aydan bu yana Ankara'nın Çankaya ilçesinde polis böyle bir patlamaya karşı hazırlıklı ve mahkemeden genel arama izni aldı. Çankaya ilçesi bir nolu ilçe diyebiliriz. Devletin karargahının olduğu ilçe. Bütün Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı her şey orada. Dikkat ederseniz Türkiye'nin en önemli suikastleri de bu ilçede olmuştur zaten. Çankaya ilçesinde Ankaralılar kendilerini güvende hissetseler de gerek istihbarat, gerek polis, gerek jandarma uzun süreden bu yana diken üstünde oturuyor. Ben Meclis bahçesinden yapmış olduğumuz yayında Ankara'da Çankaya Emniyet Müdürü'ne teşekkür etmiştim çok iyi bir performans gösteriyorlar diye. Hakikaten çok iyi çalışıyorlardı. Ancak bu tür hadiselerde bir defa atlarsanız bir şekilde sonuç ortaya böyle çıkar.” ifadelerini kullandı.

Ankara'ya ayrıca başka bombalı saldırı yapma yeteneğine sahip unsurlardan da bahsedildiğinin altını çizen Özdağ, “Ankara'ya sızmış olan bazı sayıları 30 civarında PKK'lı militanın varlığından da bahsediliyor. Etkisi itibariyle ortaya çıkan çok büyük bir patlama. Muhtemelen önümüzdeki gün ve saatlerde sayı daha da artacak. Buraya gelmeden önce bir iki telefon görüşmesi yaptım arkadaşlarımla. Bombanın yerleştirilmiş olduğu yerin bir tanesinin köprünün altı olması, bombanın basınç etkisini artırmak amacıyla... Çok profesyonel bir eylem. Bu profesyonel eylemin amacı orada sadece insanları öldürmek değil. Aslında bundan sonraki gelişmeleri tetiklemek. Bunun için de önümüzdeki gün ve saatleri beklemek gerekiyor. Bakalım olaylar hangi doğrultuda nereye doğru tetiklenmek isteniyor. Bunu yapılacak açıklamalar ve gerçekleşecek eylemlerle göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim