GECENİN MÜREKKEBİ:

PARTİLERE SEVERBERLİK ÇAĞRISI

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

Her siyasi partinin genel başkanına bugün iş düşüyor. 81 vilayetin il-ilçe başkanlarına çağrı yapınız!.

Ülke düze çıkana kadar siyasi çatışmaları körükleyecek beyan ve demeçlerden kaçınsınlar. Birbirlerini sevmede, "severber" olun.

Ülke genelindeki STK larda halkın içinde hep yanyana otursunlar. "Doğruların alternatif yolları" olarak kendileirini tanıtsınlar. El ele olmayı önce onlar öğrensin, sonra halk ile paylaşsınlar.

....

Bu, tarihe not düşecek bir çağrıdır. Irak, Suriye,Mısır,Cezayir örnekleri dibimizde yaşandı ve gördük. Hepsinin bir lideri ve güçleri vardı, ancak bugün hiç birisinin ne lideri ne devleti var. Hepsini tek tek bitirdiler. En yakın örneği, taş üstünde taş kalmayan Suriyedir. Bu geniş coğrafyayı yoketmek için de dışarından organize emperyalist güçler bir olmuş saldırıyorlar. 15 Temmuz, Güneydoğuda terör saldırıları, ülkemizde muhtelif yerdeki patlamalar v.s. Birbirimize olan inancımızı ve birlikte olma gücümüzü göstermede ıskalarsak bu melun teknolojik savaşlarda zayıf düşeriz.

...

Bizim Suriyeden gelenler gibi biryerlere yerleşme şansımız yok. Bu ülkeyi terk edemeyiz. Mücadele vakti geldiğinde, yeni bir Çanakkale ile karşı karşıya kalırsak, aynı cephede yan yana ölebilmek için psikolojik birlik hayati önem taşıyor. Bu birliği temin edemeyen ülkelerde aynı dili konuşan, aynı Allaha inanan, birbirlerine komşu olanlar Allahuakbarr diyerek yine birbirlerini öldürdüler. Savaşta doğruyu tanıyacak zaman yok, önceden hazır olmanın anlamı var !..

....

Tüm siyasal farklılıklarımız bir yana, bugünkü birliğimiz vatanımız, milletimiz, devletimiz, yarınlarımız ve yavrularımız hatrına olsun. Partiler partililerin, ancak bu ülke hepimizin !.
(Yüksel Yalçın)

Editör: TE Bilisim