Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Tayyip Erdoğan ve PKK bir suç ortaklığı oluşturdu. Türk milletine karşı suç işliyorlar. Türkiye’nin bütün halkına Hakkari’den Edirne’ye kadar suç işliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bu suçu işleyenler önümüzdeki yıllarda kesinlikle Yüce Divan sandalyelerine Türk Milleti’nin iradesiyle oturtulacaklar.” dedi.

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 'Atatürk Cumhuriyeti için Vatan buluşması' adlı etkinlikte halka seslenen Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi sisteminin borçlanma ekonomisi olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: “İşte sonuna geldik. Bunlar yalnız devleti değil, özel sektörü, değil bütün milleti borçlu yaptılar. Türki milletini borçlu millet haline getirdiler. Şu alanda borçlu olmayan var mı? Türkiye’de borcu olmayan kaldı mı? İşçisi borçlu çiftçisi, esnafı sanayicisi borçlu, borçlu millet yaptılar. Bunların direnme ekonomisi şimdi çıkmaza girmiştir. Artın bunlar çarkı çeviremiyorlar. Artık bunlar çocuklarımıza ekmek götüreceğimiz ücreti veremiyorlar çalışanlara. O nedenle Bursa’da ki işçiyle başladı. Bunların borçlanma ekonomisi bütün milleti vurdu. O milletin öncüleri Bursa’dan başlayarak ayağa kalkıyorlar. Bu yeni Türkiye’nin Atatürk’ün halkçı Türkiye’sinin müjdesidir.”

“Tayyip Erdoğan ve PKK bir suç ortaklığı oluşturdu.” diyen Perinçek, “Kurdukları sisteme şimdi PKK’yı getirip hükümetin kucağına oturtuyor. Bir suç ortaklığı oluşturdular. Tayyip Erdoğan ve PKK bir suç ortaklığı oluşturdu. Türk milletine karşı suç işliyorlar. Türkiye’nin bütün halkına Hakkari’den Edirne’ye kadar suç işliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bu suçu işleyenler bu önümüzdeki yıllarda kesinlikle Yüce Divan sandalyelerine Türk Milleti’nin iradesiyle oturtulacaklar. Bu Türk Milleti’ne karşı suç işleyenler aynı zamanda komşularımıza karşı suç işliyorlar. Irak’a karşı suç işlediler. Kardeş İran’a karşı büyük suçların planları kumpasları içindeler.” şeklinde konuştu.

'ABD’NİN SON HAMLESİ: AKP, CHP HÜKÜMETİ KURACAKLARMIŞ'

Amerika’nın eridiğini, artık ABD’nin son hamlesini yapmak istediğini öne süren Perinçek, “İşte Suriye. Küçük dedikleri Suriye ABD’yi dize getirdi. Suriye’de Beşer Esad’ı yıkamadılar. Irak’ı böldüler ama Irak da direniyor, savaşıyor. Amerikan planları bozuldu. Şimdi son hamlesini yapıyor. Planları sistemleri şu: 7 Haziran seçimlerinde sonra AKP, CHP hükümeti kuracaklarmış ve o hükümetin kucağına da Abdullah Öcalan’ı PKK’yı veriyorlar. AKP, PKK hükümetini kurdurmayacağız. Amerika’nın bu planını bozmakta kararlı mıyız? Bu planı bozacak olan Vatan Partisi. Vatan Partisi meclise girecek. Önümüzdeki süreçlerin anahtar partisi olacak. Bu plana teşvik olanlara buradan son bir çağrı yapıyoruz. Kılıçdaroğlu’na, CHP’ye çağrı yapıyoruz. AKP ile hükümet ortaklığı kurmayacağını Türkiye’ye, dünyaya ilan etsin. Yine MHP’ye Devlet Bahçeli’ye buradan çağrı yapıyorum. AKP ile Tayyip Erdoğanlarla, Davutoğlularla hükümet ortaklığı planlarından vazgeçsin. Türkiye halkına ilan etsin.” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim