Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Kürtlerin PKK'nın baskısından kurtulmak istediğini belirterek "PKK'nın silahlı yapısı Kürtlerin hak kazanımını değil; hak kazanımını geciktiren bir durumdur." dedi. Güçlü, akil insanlara çok ihtiyaç bulunmadığına dikkat çekti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Güçlü, "Akil adamlar ne yapacaklar?" diye sordu. Türklerle Kürtlerin çatışmazlığını anlatacakları, barışı anlatacaklarının söylendiğini aktaran Güçlü, hiçkimsenin zaten çatışmadan yana olmadığını akil adamlardan daha iyi bildiğini vurguladı. Herkesin silahlı çatışmadan yana olmadığına dikkat çeken Güçlü, "Özellikle Kürtler daha çok ister durumdadır. Çünkü bu silahlı mücadele ve çatışma Kürtlere daha çok zarar veriyor. PKK'nın baskısından kurtulmak istiyor. PKK'nın silahlı yapısı Kürtlerin hak kazanımını değil; hak kazanımını geciktiren bir durumdur. Belki de sivil, demokratik Kürtlerin baharı anlamında yani kendi haklarını gerçekten demokrasi yoluyla elde etmeleri anlamında bir engel olduğu konusunda bence Kürtlerin ezici çoğunluğu bir düşünce sahibidir. Şimdi bütün bunları yan yana getirdiğin zaman akil adamlar neyi anlatacaklar bize. Yapılacak işler de olmadığına göre akil adamların oluşmasının doğru olduğu düşüncesinde değilim. Bir dönemde bunun gereksizliği ortaya çıkacaktır." dedi.

Akil adamların Başbakanın komutasında yürüyeceğine dikkat çeken Tekin, "Akil adamlardan ziyade bence daha yararlı olacak insanlar, partinin içinde kendisinin bu işlerde yetenekli olan insanları harekete geçirmesi daha yararlı olur diye düşünüyorum. O bakımdan akil adamlar sanki dışardan devşirilmiş, uzun zamandır propagandası yapılan, olmazsa olmazmış gibi, vazgeçilmezmiş gibi bir kaçınılmazlıktan, sonucunda oluşmuş bir ezberin devam ettirilmesi olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim