Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
 CRI TÜRK radyo programında Tğçe Akkaş'ın konuğu olan MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, AKP'yi kastederek Cumhuriyeti aşındırmak için her türlü adımı attıktan sonra, bir gün ihtiyaç duyulduğu için gelip Atatürk'e sahip çıkmayı eleştirdi.

Atila Kaya'nın sözleri şöyle:

"Bizim en büyük ortak değerlerimizin başında Atatürk gelir. Bunu bile polemik malzemesi haline getiren bir anlayışla karşı karşıyayız" diyen Kaya "Seçimlerde yüzde 50 artı biri yakalamak gerek bunun için de toplumun daha geniş kesimlerine ulaşmak gerek. Bu bir ihtiyaç olarak AKP'nin önüne geldi. Dolayısıyla zamanla yaşanan hadiseler de Atatürk'ün vizyonunun, öngörüsünün ne kadar yüksek olduğunu ve bize bıraktığı Cumhuriyet'in etrafımızdaki ülkelerin konumuna baktığımızda bu ülkede yaşayan her insanın müteşekkir olması gereken bir değerimiz olduğu ortaya çıkınca AKP tarafından sarılmak ihtiyacı hissedildi. Bunu yaparken de o bildiğimiz klasik anlayışından vazgeçmeden yapıyor. Toplumu bölen kutuplaştıran ayrıştıran bir üslup içerisinde bunu yapıyor" 

"Kurmuş olduğu Cumhuriyet'i aşındırmak, temellerinin dayandığı esasları aşındırmak için her adımı atacaksınız sonra gelip bir gün ihtiyaç hissettiğiniz için Atatürk'e sahip çıkacaksınız."

Atila Kaya'nın bu sözleri, partisinin AKP ile ittifakına sıcak bakmadığı şeklinde anlaşıldı.






Editör: TE Bilisim