Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

- RTÜK'ün "temiz ekran" amacıyla 15.10.2014 tarihinde yaptığı Yayın Hizmeti Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayınlanması amacıyla ne zaman Başbakanlığa ulaşmıştır?

- Yönetmelik değişikliğinin yapıldığı tarihten bu güne geçen yaklaşık 5 aylık süre zarfında neden resmi gazetede yayınlanmamıştır?

- Yönetmeliğin yayınlanmamasında devreye giren kişiler olduğu ve beklettiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bu kişiler kimlerdir?

- Yönetmelikle ilgili, görülen bir eksiklik varsa, RTÜK’e iletilmiş midir?

- Yönetmeliğin aylardır yayınlanmaması hususunda Lig TV'ye rant sağlanma amacı olduğu iddiaları doğru mudur?

- Yönetmelik Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacaktır?

- RTÜK’le ilgili bekletilen yönetmelikler var mıdır? Varsa, bu yönetmelikler hangileridir ve hangi tarihten beri bekletilmektedir?

- RTÜK, “Anayasal, bağımsız, özerk” bir kurumsa, usulüne uygun yapılan bir yönetmelik değişikliğinin, Resmi Gazetede yayımlatılmak yerine, bunu engellemek, RTÜK’ün yukarıda sayılan niteliklerine saygısızlık değil midir? RTÜK tasallut altına alındıysa, Üst Kurul da kaldırılacak mıdır?

Editör: TE Bilisim