Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
  Sayın başbakan, Türk milliyetçiliği Atatürk ve Başbuğ Alparslan Türkeş'in eseridir.  Türk milliyetçiliğini ayak altına almak bu ülkenin başbakanına yakışıyor mu?
BDP'li milletvekileri ülkedeki bu kritik süreci AKP ile lehlerine hızlandırmak için iki taraftan sanki bir proje gereği karadeniz turuna çıkmışlardır. Bayram değil seyran değil kandilden ayaklarının tozu ile üstleri başları kan kokar halde sinop'a gittiler. Sinop'u karıştırdılar, karıştırmaya devam edecekleri beyanlarından anlaşılmaktadır. Ülke bölücü örgütün dağ ve şehir uzantılarının provokasyon alanı mıdır? 
Bir psikolojik çökertme harekatı süreci, toplumsal mühendislik projesi gereği ülke bir yerlere götürülmeye çalışılıyor. Türkü silme şimdilik etnik bölücülük kürt gardaşımın adı kullanılarak yapılıyor. Bu memleket yol geçen hanı mıdır? Etnik ayrıştırma, bölücülük, ötekileştirme, vuruşturarak karıştırarak gererek dolu dizgin yol almaya, süreç temelledirilmeye çalışılıyor. Başbakan mardin'in midyat meydanından buna çanak tutuyor."Kürt Türk miliyetçiliği ayağımın altındadır" ifadesi milli kimliğimiz olan Türk kimliğini alaya hafife almaktır, suçlamak ve mahkum etmektir. AKP, Ülkenin kuruluş paradigmasını sorun kaynagı yapmıştır. Kürt etnik kimliği ile aynı etnik temelde tartıştırmak, vuruşturmak kavga ettirmek ve aradan kendisine hakimlik ombudsman rolü çıkararak oslo kandil görüşmelerine kaldığı yerden devam etmek istemektedir. Çözümü şimdilik Türkiyelilik olarak dayatmanın zeminini hazırlamak içindir. 
Türkiyenin en büyük talihsizliği ve yalnızlğı müslüman hassasiyetiyle işbaşına getirdiği yöneticilerin kendi milli kimliğini tasfiye teşebbüsünü anlamakta zorlanmasıdır. 
Ne kadar Türk ne kadar müslüman ne kadar milliyetçi olduğumuzun sınırlarını sayın başbakanımız mı belirleyecektir? Bazen Türk milliyetçileri başbakanın ayağının altında mı olacaktır? Özgürlük sadece kendilerinin tepe tepe kullandığı esrarengiz bir alan olarak kendilerine mi aittir? Artık nefes alma yaşama için müracaat adresi sayın başbakan mıdır? Mazlum mağdur olma artık aşağılanmaya, mağrurlanmaya dönmüştür.
Osmanlının tanzimatla başlattığı açılımlarla 150 yılda balkanlardan, kafkaslardan, afrika ve ortadoğudan gelen insanlarla anadolunun yüzde 55'i için mazlum halkların son sığınağı olmuştur. Artık küçüle küçüle üç kıta yedi deniz hügümranı cihan devletini bitirdiler. Batının, yahudi hristiyan koalisyonunun bitmeyen açılım dayatmaları ile bu ülkeyi tekrar küçültmeye müsade etmemeliyiz. Artık o tarihi yanlış politikalar tekerrür etmemelidir. Her türlü dayatma ve telkin felakemiz olmamış mıdır? PKK ile mücade değilde müzakereyi en fazla isteyen AB, ABD, İsrail, Yunanistan, Rum kesimi, Rusya, Ermenistan vb. ülkeler olması sizce ne anlam ifade ediyor?
Türk ve Türkçe ata yadigârı halkların her türlü zengin birikiminin birlikte var olmanın ortak adıdır. Türk milliyetçiliğide birlikte yaşama ve var olma sevdasıdır. Bunu savunanları etnik ayrışma siyasetine malzeme yapmak, suçlamak insafsızlık, vicdansızlık değil midir? 
Türk giderse ne Türkçe ne de tek devlet kalır. Türkü savunamayanların Türkiyelilik çözüm takdimi hayal, hezeyan ve masaldır.
Sayın başbakanın bugün ülkede kullanılan tek anlaşma ve birlik dili Türkçe nimetinin Türk milliyetçiliği ideolojisinin kuruluş, kurtuluş ve koruma fikri temeline borçlu olduğumuzu asla unutmamalıdır. Bunu sağlayanları rahmetle anacağına, o koltuklarda onların sayesinde oturduğunu takdir edeceğine, bu anlayışı suçlamak, aynı zamanda birlik ve kardeşlik ruhunun temellerine dinamit koymaktır.
Tanzimat fermanı ile başlayan batılılaşma ve batı açılımı osmanlıyı bitirmiştir. Tarih tekerrür ederek imralı açılımıda Türkiyenin felaketi olmamalıdır. 
Bu ülkeyi kuran kollayan Türk milleyetçiliği anlayışıdır. Atatürk bir Türk milliyetçisidir. Türk milliyetçiliği ideolojisini savunan katkı yapan seyyid ahmer arvası efendimizin soyundan geliyor ve arapdır. Alparslan Türkeş Türk milliyetçilerinin efsanevi lideridir. Yani sayın başbakan siz bu fikri savunanları ve onların temsilcilerini aşağılama kürt miliyetçilği etnik temeline indirerek vuruşturma hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz? Türk milletinden, Alparslan Türkeş'ten ve ülkücü şehitlerden özür dilemek helallik almak zorundasınız. Bu kara günler elbet yarın tarih olacak ama bu garip, çilekeş, kahraman Türk milliyetçileri sizi hiç bir zaman unutmayacaktır. Yazıklar olsun...

SABRİ ŞENEL'İN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim