Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
 SAĞ ve SOL
Günümüz siyasetinde halen bu kavramları kullanarak sınıflama yapmak ya bilgisizlikten ya da art niyetten kaynaklanıyor.
Çünkü;
1) Eğer bilgisizlikten değilse, insanları başka alternatif olmaksızın iki cendereden birine sıkıştırmak gibi bilinçli bir söylemdir. Bu şekilde zihinleri sınırlamaya çalışıyorlar.

2) Bu şekilde Sağcılardan ve Solculardan geçinen üst akıllar, adeta koyunları, keçileri, kurtları, inekleri vs. her biri kendi ağılında tutmayı başarıyor.

3) Kendini sağcı veya solcu hissetmeyen, saymayan benim gibi milliyetçi vs. olan kitleler de yeni alternatif olarak çıkmaması için baskılanıyor.

4) Fransa Kralının sağında ve solunda oturan temsilcilerden ortaya çıkmış bu Sağ ve Sol kavramı, artık arkaik bir kavramdır, bizim geleneğimiz ve kültürümüzle alakası yoktur.

5) Artık insanlar milliyetçi, ulusalcı, demokrat, sosyal demokrat, muhafazakar demokrat, sosyalist, siyasal islamcı, Atatürkçü, liberal, etnikçi, çevreci vs. diye kendisini tanımlarken, bunların hepsinden, eski kavramlarla sağda ve solda insanlar varken, halen Sağ-Sol diye iki ayrıma sıkıştırmaya çalışmak teorikte de pratikte de saçmalığın daniskasıdır.

6- Türkiye'de Başkanlık sistemiyle ortaya çıkacak olan iki kutuplu siyaseti de Sağ ve Sol diye tanımlamak imkansızdır. Fakat, bu iki kutbun şimdilik en büyük partisi olanların, yukarıda anlattığım sebeplerle işine gelmektedir.

Ahir kelam; bu Sağ-Sol ayaklarını, dayatmalarını bırakın o iş bitti...

Şimdi bizim için sağ ve sol başkanlık sistemini isteyenler ve istemeyenler daha özet bir ifadeyle Türk milletini Türkler yönetsin ya da yönetmesin diyenler, Türk adıyla anılan son devletten Türk adı silinsin ya da silinmesin diye özetlenebilir.

(Alıntı)

Editör: TE Bilisim