Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Türkiye'nin ağır bir kaosa sürüklendiğini, bunun da başrol oyuncusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Durumun vahim olduğunu ve işin çığırından çıktığını anlatan Sağlar, "Türkiye Cumhuriyeti sallanıyor, toplum gevşedi, dağılıyor" ifadelerini kullandı.

Sağlar, Mersin'de yaptığı açıklamada bıçağın kemiğe dayandığını söyleyerek, "75 gün önce seçim oldu. Türkiye böyle değildi. İnsanların yarınından beklentisi vardı. Türkiye’nin demokratikleşeceği, kalıcı barışı sağlayacağı, insanca yaşamı kuracağı umudu vardı. Adaletin oluştuğu, hakların alındığı, vatandaşlığın tanındığı, eşitliğin kurulduğu bir ülke rüyası vardı. Kendini özgürce ifade edebileceği bir yaşam hayali vardı. Yurttaşlar; Türk’le Kürt’ün, Alevi’yle Sünni’nin, farklı dil, din, yaş, mezhep, cinsiyet ve düşüncede olanların kucaklaştığı, toplumsal barışın gerçekleştiği, zenginleşmenin adil bir şekilde bölüşüldüğü bir yaşamı hedefliyordu. Hem de RTE hâkimiyetine rağmen. Gezi’yi yaşamıştı. Devlet şiddetini tatmıştı. Gençleri ölümünü görmüştü. Umudunu yitirmedi. Demokrasinin gücüne güvendi. Çünkü sandığa gidecek, oylarıyla hayal ettiği yeni bir dönemi başlatacaktı." şeklinde konuştu.

"YAŞANAN KAOSUN SORUMLUSU ERDOĞAN"

Türkiye’nin yaşadığı kaosun tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ileri süren Sağlar şöyle devam etti: "43 günde 50’yi aşkın genç öldü. Kentlerde bombalar patlıyor. Araçlar yakılıyor. Köprüler uçuruluyor. Bir iç çatışma başladı. Sonu felaket olabilecek bir tehlike giderek büyüyor. Bu gidişatın tek müsebbibi Erdoğan'dır. Saygısızca yurttaşın verdiği oyu yok saydı. Hakkı olmayan bir hükümeti 74 gün iş başında tuttu. Ve TBMM’yi tatile sokarak, halkın onay vermediği, vesayetindeki hükümetle tek başına ülkeyi yönetti. 74 günde terörü azdırdılar. Ülke kasasını boşalttılar. Usulsüzlük, hırsızlık dosyalarını sakladılar. Delilleri kararttılar. Kadroları doldurdular. Geleceğimize ipotek koydular ve yanaşmaları tıksırıncaya kadar doyurdular. Kısaca Türkiye’nin geleceğine taş koydular. Ve son ana kadar hala hükmetmek istiyorlar. Ölenler umurlarında değil. Akan kan, ağlayan ana onlara bir şey ifade etmiyor."

“HALKIN İRADESİNE SAYGISIZ”

Hükümeti kurma görevinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmemesini de eleştiren Sağlar açıklamasına şöyle devam etti: “Bakın, Anayasa’ya göre hükümeti kurma görevini ikinci olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na vermesi gerekirdi. Vermiyor. Hukuka karşı hile yapıyor. Hak gasp ediyor. Demokrasiyi işletmiyor. Ülkeyi hükümetsiz bırakıyor. Bu durum herhalde, demokrasiye karşı nefretinin ve parlamenter sisteme duyduğu kininin dışa vurumu olsa gerek. Bu davranış halkın iradesine saygısızlıktır. Ülkenin geleceğini karartmaktır. Çözüm yolu bellidir. TBMM acilen toplanarak Kaçak Saray darbesini önlemeli, Türkiye’ye yön vermelidir.”

Editör: TE Bilisim