24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Bursa hafta sonu snowboard şenliğine ev sahipliği yapacak. 4-10 Şubat tarihleri arasında Uludağ'da düzenlenecek şenliğin yarışmaları 7-8 Şubat günlerinde gerçekleştirilecek. Şenliğe katılacak uluslararası heyet Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret ederek değerlendirme yaptı. Heyette alanında profesyonel dünyaca ünlü snowboardcı sporcularda hazır bulundu.

Bir olimpiyat dalı olan Engelli Parkur (Slopestyl) yarışına Türkiye’de ilk defa ev sahipliği yapacak Uludağ ikinci bölgede yarışlar düzenlenecek. Şenlik kapsamında amatör yerli sporcular, dünya çapındaki sporculardan olan tümü profesyonel snovboardcular Celia Miller, Billy Morgan, Sarka Pancochova ve Tım Kevin Ravnjak ve Celia Mıller’den eğitim alma şansı bulacak.

Uludağ’da yapılacak Qpark Uludağ Snowpark ile Türkiye’deki sporculara maksimim ve güvenlikli bir spor yapma imkanı sunulacak. Uludağ ikinci bölge Kırkgözler bölgesinde düzenlenecek yarışlarla uluslararası yarışmaların bir ayağının da Uludağ’a çekilmesi amaçlanıyor.

AMACIMIZ ULUDAĞ’I TANITMAK

Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Münir Karaloğlu, Uludağ’a yapılan yatırımın karşılığını almanın ancak tanıtımla mümkün olduğunu belirterek, "Bizim bütün amacımız Uludağ’ı dünyaya daha iyi tanıtmak. Bir kış turizm merkezi olarak etkinliklerin sayısını artırarak daha iyi tanıtmak istiyoruz. Snowboard bir vesile aslında. Misafirlerimizi dünyada snowboard konusunda kendilerini kanıtlamış ve uluslararası yarışmalarda derecesi olan arkadaşlar. Gençlerimizin de onlarla birlikte olması bir ayrıcalıktır." şeklide konuştu.

Qpark Türkiye temsilcisi Levent İyici ise bu yarışların Uludağ ve Türk kış turizmi için çok önemli olduğunu ifade ederken, "Önümüzdeki yıllar için uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapma adına güzel bir başlangıç ve güzel bir adım atmış olduk. Bununla ilgili biz Uludağ’da çekimler yapacağız, yaptığımız parktaki şovları çekeceğiz ve bu görsellerle paylaşacağız. Pazar günü de Türkiye’nin ilk serbest stil yarışını yapacağız." şeklinde konuştu.

QParks Temsilcisi Beruhard Schlosser de yarışları ve fotoğraf ve görüntülü olarak tanıtacaklarını belirterek, bunun da Uludağ’ın dünyada tanınması adına çok önemli olduğunu söyledi. Beruhard Schlosser, ayrıca yerli sporcuların uluslararası sporcularla birlikte kaymasının da kendileri için büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim