Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 41 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının Türkiye’nin komşuları ve bölge ülkeleriyle ilişkilerinde önemli bir normalleşme sürecine girdiği dönemde gerçekleştiğini söyledi. İnceöz, "Saldırı, ülkemize diz çöktürme gayretinin bir parçasıdır" dedi.

Meclis'te açıklama yapan İnceöz, saldırının Türkiye’nin bölgede ve dünyada barışın tesisi için önemli adımlar attığı bir dönemde gerçekleşmesine dikkat çekti.
İnceöz şunları söyledi:

"Türkiye’nin bölgesel gelişmelerdeki rolünün zayıflatılmasını, milletimizin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamayı ve terörle mücadelede ülkemizin elinin kolunun bağlanmasını hedefleyen bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Öncelikle, büyük bir infial yaratmayı ve vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmeyi hedefleyen bu saldırıyı ve bu saldırının arkasındaki her türlü organizasyonu lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Bu saldırı; komşuları ve bölge ülkeleri ile ilişkilerinde önemli bir normalleşme sürecine giren, dostları artırma düşmanları azaltma siyasetinde kararlılıkla ilerleyen, gerek bölge gerekse dünya barışının tesisinde etkisi her geçen gün daha da artan ülkemize istikamet çizme, bu yöndeki politikalarımızı dizayn etme ve en nihayetinde de ülkemize diz çöktürme gayretinin bir parçasıdır. Terör saldırıları kadar, bu saldırılar üzerinden siyasi rant peşinde koşan, teröristleri görmezden gelerek Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve güvenlik güçlerimize dil uzatan çevrelerin tutumunu tehlikeli buluyor ve kınıyorum. Bir kez daha Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını lanetliyor, Türkiye’nin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğinden milletimizin emin olmasını istiyorum."
Cihan

Editör: TE Bilisim