Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Meclis kapısından girdikten sonra kurallara riayetin ve yemin etmenin zorunlu olduğunu belirterek, "Sayın Mehmet Ali Şahin Bey'in içine sinmiyorsa etmesin efendim yemini." dedi.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Meclis'te yemin metninin değişip değişmemesiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeminin değişip değişmeyeceğine ilişkin görüşmenin yapılacağı yerin TBMM Genel Kurulu olduğunu dile getiren Haberal, yeminin değişmesi için Anayasa'nın değişmesi gerektiğini ifade etti.

MHP'nin olmazsa olmaz kriterleri olduğunu hatırlatan MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, bunun dışında MHP'nin ülkenin gelişimi ve demokrasinin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. 'Türk Milleti' ifadesinin kesinlikle MHP'ye göre kalması gerektiğini vurgulayan Haberal, Türk milletinin kendileri için yeterli bir ifade olduğuna dikkat çekti.

"Sayın Mehmet Ali Şahin Bey'in içine sinmiyorsa etmesin efendim yemini." diyen Haberal, Meclis kapısından girdikten sonra kurallara riayet etmek zorunda ve yemin etmek zorunda olduğunu söyledi. Bu yemini yapacağını bilerek Şahin'in bu kapıdan içeri girdiğini belirten Haberal, Bayır-Bucak Türkmenleriyle ilgili bir soruya ise "Maalesef ordaki Türkmen kardeşlerimizle ilgili bugüne kadar gerekli ilgi gösterilmedi. Ordaki Türkmen kardeşlerimiz hiçbir zaman bizden sayılmadı. Bunun altında ve arkasında hükümetle ilgili çeşitli soru işaretleri var. Bunun ne olduğunu biz biliyoruz. Sayın Genel Başkanımız bunu konuşmalarında devamlı açıkladı. Biz sadece Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimizin değil Kerkük'tekilerin de Musul'dakilerin de aynı şekilde ezildiklerini, Türkiye'de öteki olarak bahsedildiğini gördük. Bugün Bayır-Bucak'ta yapılan şey; orayı tamamen boşaltmak, Türkmenleri oradan çıkartıp bir Kürt koridoru haline getirmek olduğunu Sayın Genel Başkanımız ifade etti. Ordaki vatandaşlarımızın artık can ve mal güvenlikleri tehlike altında." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim