Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

Selahattin Demirtaş: Operasyonu biz durdururuz! Selahattin Demirtaş, "Tek bir askeri birlik bile geri çekilmekte olan PKK'lılara operasyon yapmaya kalkarsa, biz yüz binlerce kişi olarak operasyon bölgesine yürüyeceğiz. Operasyonu biz durduracağız" dedi.

Geceyi Hakkari'de geçiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari Miletvekilleri Esat Canan, Adil Zozani ve BDP'lilerle birlikte Yüksekova'ya geçti.

Selahattin Demirtaş, Hakkari Yüksekova'da toplanan kalabalığa süreci anlattı. PKK'lıların 8 Mayıs itibariyle sınır dışına çıkacağını hatırlatan Selahattin Demirtaş, herkesin duyarlı olmasını istedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: OPERASYONU BİZ DURDURURUZ

PKK'lıların çekilme sürecinde hükümetin provokasyonlara karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Demirtaş şunları söyledi:

"Elbette herkese önemli görevler düşüyor ama, en büyük görev hükümetindir. Askeri operasyonlar, siyasi operasyonlar, şehirlere yönelik provokasyon ihtimalini hükümetin bertaraf etmesi, durdurması lazım. Ama yine de eğer hükümet bunları önleyemez, yeterli tedbir alamazsa ortaya çıkacak en küçük provokasyonlarda görev ve sorumluluk halkın olacak. Tek bir askeri birlik bile geri çekilmekte olan PKK'lılara operasyon yapmaya kalkarsa, biz yüz binlerce kişi operasyon bölgesine yürüyeceğiz. Operasyonu biz durduracağız. Şehirlerde siyasi, haksız, hukuksuz operasyonlara devam ederlerse, biz yüz binlerle her tarafta bu siyasi operasyonları da durduracağız. Çünkü görev halkındır artık. Gerillanın(!) çekilmesi siyasi çözüm noktası olacaktır. Eğer çözümü hükümet heba etmek istemiyorsa biz buna destek sunacağız. Yeter ki anayasa ve yasalarda kapsamlı bir demokratikleşme başlatılsın. Bu fırsat kaçırılırsa yazık olur."

Editör: TE Bilisim