Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ittifak iddialarıyla ilgili ‘MHP'nin bir ittifaka açık olmadığını tekraren ifade ediyoruz. MHP, 7 Haziran genel seçimlerine ittifak yaparak girmeyecektir. Partimiz tek başına ve bütün seçim çevrelerinde genel seçimlere katılacak ve iktidar alternatifi olacaktır.’ dedi.

Semih Yalçın, medyada yer alan seçimde ittifak haberleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. İttifak iddialarıyla ilgili daha açıklama yapıldığı hatırlatan Yalçın, “MHP’nin hiçbir siyasi parti ile ittifak yapmayacağı duyurulmuş; bununla birlikte dışarıdan hangi mahfilden olursa olsun, partimize müracaat edecek kimselerin değerlendirileceği, bu değerlendirme sonunda uygun görülen herkesin milletvekili adayı olabileceği ifade edilmiştir.” dedi.

Yalçın’ın açıklaması şöyle: “İttifak dedikoduları ve bu konudaki zorlama haberlerin medya üzerinden ısrarla pompalanmasında bazı partilerle bunların temsilcilerinin böyle bir niyetlerinin olması da rol oynamaktadır. Bunların, seçimlere MHP ile girerek Mecliste temsil edilme hakkını kazanmayı planlamalarını normal karşılıyoruz. Ama mevcut konjonktürde MHP'nin bir ittifaka açık olmadığını tekraren ifade ediyoruz. MHP, 7 Haziran genel seçimlerine ittifak yaparak girmeyecektir. Partimiz tek başına ve bütün seçim çevrelerinde genel seçimlere katılacak ve iktidar alternatifi olacaktır. Ancak MHP olarak kapımız, penceremiz milletimizin bütün fertlerine; saflarımızda siyaset yapmak isteyen herkese ardına kadar açıktır. Bununla beraber her partide olduğu gibi MHP’de de katılım ve adaylık sürecinin belli kural ve yöntemleri vardır. Ayrıca iktidarın yegâne alternatifi ve Türkiye’nin meselelerini çözmeye kararlı olan MHP’nin başka partilerle ittifak yapmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz. MHP; milliyetçi-Ülkücü camianın siyasetteki temsilcisi olmakla beraber sadece belli bir camianın sesi değil, bütün milletimizin hissiyatının tercümanıdır. O bakımdan sadece partimizin tabanının değil, AKP iktidarının hukuksuzluklarından yaka silken ve ona oy verdiği için pişman olanların da nedametlerinin gereğini yapmak üzere genel seçimlerde partimize teveccüh göstereceğine inanıyoruz.”
Yalçın açıklamasını “Eğer tarihî fırsat aranıyorsa en doğrusu, sandığa yansıyacak gönül ittifakıdır.” Sözleriyle bitirdi.

Editör: TE Bilisim