Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılında teftişlerde hastanelere öncelik vereceklerini açıkladı. Gelen faturaları incelediklerini ve özellikle bakanlıklarına yapılan haksızlıkları gördüklerini anlatan Soylu, “Yaptığımız bu inceleme ve değerlendirmeler sadece bakanlığımız adına değil; primini ödeyen her vatandaş adına. Primini ödeyen vatandaşımızdan bu paraları kesiyoruz ve 'sağlık harcaması' olarak nitelendiriyoruz. Biz burada kör kuruşun hesabını yapmakla mükellefiz. Öyle işlerle karşılaşıyoruz ki, SGK başkanımızın babasını sahte bir şekilde hastaneye yatırıp, ondan para temin etmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. El tarama cihazlarını engellemeye çalışıyoruz. İnanınız ki birçok mesele ile ciddi bir şekilde uğraşıyoruz.” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık ve bağlı kuruluşlarla ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

Özel hastane denetimlerinin devam ettiğini belirten Soylu, genel sağlık sigortası kapsamında özel hastanelerin sözleşmesi, usul ve esaslarını yönetmelikle belirleyeceklerini söyledi. Yönetmelik ortaya koyarak özel hastanelerde kamunun da elini güçlendireceklerini dile getiren Soylu, “Şu anda kamu burada savunmasız. Muhakkak özel hastanelerin de savunmasız olduğu alanlar vardır. Tüm bunları kendileriyle karşılıklı olarak görüştük. Dedim ki, ‘Hiç merak etmeyin bu yönetmeliğin hazırlanmasında bir noktaya gelmesinde de biz bir tarafsak sizlerle beraber tartışacağız.’ Burada kamuyu koruma adına oradaki hizmet alanını koruma adına özellikle hizmet memnuniyetini arttırmak adına da biz elimizden geleni yapacağız. Zannediyorum mi burada istenen de bu hizmet kalitesinin sürekli artmasını sağlayacak bir hizmet sunumunun oluşmasıdır. Bunu bundan sonra daha titizlikle yapacağız.” diye konuştu.

Özel hastanelere 31 Aralık’a kadar süre verdiklerini ve sözleşmelerini yenilemelerini istediklerini ifade eden Soylu, “Bir takım hastaneler sözleşmelerini gelip yenilemedi. Bir kısmının yenilememesi de biz onların bir kısmı ile uzun zamandır uğraşıyoruz. Çünkü gelen faturaları inceliyoruz biz. Bu faturalarda özellikle bakanlığımıza yapılan haksızlıkları görüyoruz. Buna karşı uyarıyoruz mücadele ediyoruz. Ama maalesef hukuktan hep geri dönüyoruz. Burada elimizin çok güçlü olmadığını söylemeliyim. Yaptığımız bu inceleme ve değerlendirmeler sadece bakanlığımız adına değil; primini ödeyen her vatandaş adına. Primini ödeyen vatandaşımızdan bu paralı kesiyoruz ve 'sağlık harcaması' olarak nitelendiriyoruz. Biz burada kör kuruşun hesabını yapmakla mükellefiz. Öyle işlerle karşılaşıyoruz ki, SGK başkanımızın babasını sahte bir şekilde hastaneye yatırıp, ondan para temin etmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. El tarama cihazlarını engellemeye çalışıyoruz. İnanınız ki birçok mesele ile ciddi bir şekilde uğraşıyoruz. Burada bununu özellikle sosyal güvenlik kurumunun finansmanı açısından çok büyük bir önem taşıdığını, buradaki değerlerin düşürülmesinin önem taşıdığını da biliyor ama bu konuda yapacağımız bu şeye kadar bu arkadaşlarımızın da hastanelerinin bir şekilde buna ait bu sözleşmelerini imzalamamasından kaynaklanan bu 3 aylık süreç içerisindeki durumu gözetmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ödeme usul ve esaslarında müfettişlere bloke etme yetkisi koyduklarını ifade eden Soylu, “2016 yılı teftişlerinde hastanelere öncelik verildi. Usulsüzlük yapan hastanelerde de sözleşme feshine gidileceğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim