Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettiği emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Bahçeli'ye TSK'ya karşı uzun süredir bir yıpratma kampanyası sürdürüldüğünü ve İmralı süreciyle de bunun son dönemecine girildiğini söyledi. Bahçeli, Başbuğ'a, üç yazarın 12 kitaplık bir seti ile köstekli saat hediye etti. Başbuğ da Bahçeli'ye imzalı kitabını armağan etti.

Bahçeli, Silivri Cezaevi'nde, Ergenekondavasında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP İstanbul Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan'ı ziyaret etti.
MHP Lideri Bahçeli ile emekli Orgeneral Başbuğ'un görüşmesi 1 saat sürdü.

MHP heyeti Silivri Cezaevi'ne girmeden önce cezaevine giren çıkan her kişinin kaydının tutulması maksadıyla Devlet Bahçeli dışında tek tek retina testinden geçti. Bahçeli'nin retina testi ise daha önce Engin Alan'ı ziyareti esnasında yapılmıştı.

Bu rutin işlem sırasında cezaevi personelinin MHP heyetine nezaketli davrandığı öğrenildi.

KÖSTEKLİ SAAT VE KİTAP SETİ

MHP Lideri Bahçeli, İlker Başbuğ'a kutusunun üzerinde İlker Başbuğ'un isminin yazılı olduğu bir köstekli saat hediye etti.

Bahçeli, Başbuğ'a ayrıca Yılmaz Öztuna, Sina Akşin ve İlber Ortaylı'dan oluşan üç yazarın, 12-13 kitaplık bir setini verdi. Başbuğ da Bahçeli'ye kendi yazdığı kitabını armağan etti.

BAŞBUĞ'DAN BAHÇELİ'YE İMZALI KİTAP

Bu hediye alışverişinde gülümseten bir an da yaşandı. Bahçeli, Başbuğ'un yazdığı kitabı kendisi için imzalamasını istedi.

Ancak İlker Başbuğ, "Ben zaten sizin için bir tane imzalamıştım" diyerek kendi kitabını Bahçeli'ye sundu.

MHP kaynaklarına göre Başbuğ, gayet dinç ve moralliydi. İkili arasında devam eden veya sonlanan davalara ilişkin hassasiyetler dile getirildi.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a "Başta siz olmak üzere tüm TSK'ya destek veriyoruz ama çok görüşemiyoruz. Sizin tutuklandığınızdan beri olayın takipçiyisiz. Terörle mücadele edip de bugün Silivri'de veya diğer hapishanelerde olan tüm ordu mensuplarının yanındayız. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Burada sizi ziyaret etmekle diğer arkadaşlarınızı da ziyaret etmiş sayıyorum kendimi" dedi.

Başbuğ ise, "Sizin gelmeniz beni çok memnun etti" karşılığını verdi.

Bahçeli ziyaretin zamanlamasına dikkat çekti, "İmralı'yla görüşmelerin başladığı anlamlı bir zamanda gelmeyi uygun gördük. Terörle mücadele edenler için bu daha anlamlıydı" ifadelerini kullandı.

BAŞBUĞ: İMRALI SÜRECİ SON DÖNEMEÇ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı uzun süredir bir yıpratma kampanyası sürdürüldüğünü ve son İmralı süreciyle de bunun son dönemecine girildiğini ifade etti.

MHP Lideri Bahçeli ayrıca "Sizin burada olmanız suçlu olduğunuz anlamına gelmiyor. Türk halkı sizin masum olduğunuzu biliyor. Bu konuna emin ve rahat olunuz. Türk halkı yanınızda" diyerek Başbuğ'a moral verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen haftaki parti grup toplantısında, İmralı sürecine, ''Madem İmralı'ya ziyaret sıklaşmıştır, terörist başına gitmek kutsallaşmıştır. O İmralı teröristi sizin olsun. Ben de Silivri'ye gidip terörle mücadelede muazzam bir görev yapmış İlker Başbuğ ile en kısa sürede kucaklaşacağım'' sözleriyle tepki göstermişti.
Editör: TE Bilisim