Sinan Oğan FOX TV’de katıldığı Çalar Saat Hafta Sonu programında ülkücü camianın uzun zamandır beklediği o açıklamayı yaptı. MHP Genel Merkezinin 2017 Kasım ayında baskın bir kongre yapacağını söyleyen Sinan Oğan bu kongrede de aday olacağını açıkladı.

İşte Sinan Oğan’ın Fox TV’deki açıklamalarının 2. bölümü:

“Kasımda Baskın Kurultay Yapılacak”

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

“MHP Genel merkezinin ciddi bir kongre atağı içerisinde olduğunu belirten Sinan Oğan, “Normal şartlarda olağan kongre tarihimiz 18 Mart 2018 olarak açıklandı. Ancak kongremiz bu tarihte olmayacak. Çok büyük bir ihtimalle Kasım 2017’de baskın bir MHP Olağan Genel Kurultayı yapılacaktır. Yarın aynı anda aynı saatte MHP’nin 41 ilde il kongreleri yapılıyor. Bu tarihte görülmüş bir şey değil. Bu muhalifler il kongrelerine müdahil olmasınlar diye yapılıyor.”

“MHP Genel Başkanlığına Adayım”

Referandum öncesi yapılan haksız ihraç girişimi sonrası mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Sinan Oğan MHP genel başkan adaylığı konusunda, “Kongre toplandığında ben adayım. O yüzden MHP Genel Başkanlığı iddiasını sürdüren muhalifler dedim, çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı adaylığını sürdürmekte iddialıyız. İster Kasım’da yapılsın ister Mart ayında  yapılsın, ister de yarın yapılsın; ne zaman yapılırsa yapılsın bizim öncelikli siyaset çizgimiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına aday olup ve demokratik bir şekilde o yarışa girip o yarışı kazanmaktır. Ondan sonra MHP’yi yeniden güçlendirip 2019’a hazırlanmaktır.”

Yeni Parti İddialarına Yanıt

Toplumda çok konuşulan iddialardan biri olan yeni parti konusuna da açıklık getiren Sinan Oğan, “Bizim önceliğimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nde mücadeleye devam etmek ve Kasım ayındaki kongreye katılmaktır.”

“Kasım’daki Kongreye Gireceğiz Ve İnşallah Kazanacağız”

Referandum sürecinde oluşturulan ve yüzde  60’lık bir kesime hitap etmesi ön görülen Hayır bloğunu 2019’a kadar diri bir şekilde götürmek için çalışmalarını anlatan Sinan Oğan, “Bizim 2019’a yönelik çalışmalarımız var ve bu tarihe kadar Hayır bloğunu canlı tutmanın ötesinde yüzde 60’lara çıkaracak formüller üzerinde çalışıyoruz. Zaten Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanlığındaki iddiamızı sürdürmek de bunun bir parçasıdır. Diğer arkadaşlarımızın bir takım danışma ziyaretlerinde bulunduğunu biliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan adaylarından Meral Akşener’in başlatmış olduğu ve sürdürdüğü bazı ziyaretler olduğunu basından duyuyoruz. Bu çerçevede bizim kapımız çalınmış değil.

Biz birlikten, bütünlükten ve bu dört genel başkan adayının beraber hareket etmesinden yanayız. Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki mücadeleyi noktalamak lazım ve bunun bizim önceliğimizin olması lazım. Buradaki mücadele noktalanmadan alternatifler düşünülmemelidir. Burada ümitler tükenmiş değil, Milliyetçi Hareket Partisi tabanı ümitsizliğe kapılmasın Genel Merkez ister bir günde 41, ister 81 ilde kongre yapsınlar hiç önemli değil biz ülkücü milliyetçi hareketin delegelerinin sağ duyusuna inanıyoruz ve güveniyoruz. Kasım 2017’de yapılacak olacak olan kongreye gireceğiz ve inşallah kazanacağız” dedi.

(Kaynak: Haber3Hilal)

Editör: TE Bilisim