Devletin İmralı'da terörist başı Abdullah Öcalan ile sürdürdüğü görüşmeler Türkiye'nin gündemine oturdu. BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık da görüşmeleri değerlendirerek müzakereleri olumlu bulduklarını ifade etti.

Bir televizyon programına katılan Sırrı Sakık çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Sırrı Sakık'ın yapmış olduğu açıklamalar;

"HAKAN FİDAN'A HELAL OLSUN DİYORUZ"

Hakan Fidan'a helal olsun diyoruz. Kürt sorunu sadece istihbarat ya da asayiş sorunu değildir. Evet bunun içerisinde devletin kurumları da olabilir, görüşmeleri sürdürebilirler. Geçmişten bu güne kadar bu görüşmelerden kaçan siyasi iktidarlar buradan büyük rantlar elde ederek siyasal olarak var olabilmek için, bu görüşmelerin önünü tıkamaya çalıştılar. Bu görüşmeler zaman zaman yapıldı. Ama zamanın ruhuna, çözümün ruhuna uygun adımlar atılmadı. Ama ben eminim ki, oraya gidenler eğer gerçekten sorunun çözümü ile ilgili bir proje ile gidiyorlarsa bir karşılığı vardır.

"HÜKÜMET ÇÖZÜMÜN ADADA OLDUĞUNU GÖRDÜ"

Açlık grevlerinde tek cümleydi: 'Bitirin.' Öcalan'ın bu sürece büyük bir katkısı olabileceğini, hükümet de gördü. Açlık grevlerinden önce de görüşmelerin olup olmadığını medyadan duyuyorduk, ama net bir bilgi sahibi değildik. Açlık grevinden sonra görüşmelerin daha da hızlandığını ve görüşmelerin devam ettiğini biz medyadan öğrendik.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

"HÜKÜMETİN ADIMLARI DESTEK BULUYOR"

Eğer Oslo'da, eğer Habur'da bu milliyetçi dalgaların karşılığı toplumda olmuş olsaydı, referandumda AK Parti %58 oy almazdı. Eğer Habur ve Oslo görüşmeleri toplum tarafından tepkiyle karşılaşmış olsaydı %50 oy almazdı. Toplumun bu noktada büyük bir desteği vardır, barışa büyük bir desteği vardır. Bu süreci barışa dönüştürecek aktörler, bu ülkenin azizi olurlar.

Editör: TE Bilisim