AK Partili esnafsın, bankada acil işin var. Dükkanda kalfa, çırak yok. Kilit vurmak yerine dükkanı CHP'li yan komşun kasap Mehmet’e emanet edersin; “komşu gözkulak olur musun bir saat işim var” dersin, o da kendi dükkanı gibi bakar, AK Parti il merkezini arayıp bu ricada bulunamazsın. Bulunsan da gelip dükkanını bekleyen olmaz.

CHP’lisin gece saat 02:00, 3 yaşındaki bebeğin ateşlenmiş altında araban yok, AK Partili üst komşun emekli memur Rıza amcanın zilini çalarsın, pijamalarıyla koşar gelir. Alır oğlunu götürür hastaneye. Gece boyu seninle nöbet tutar başında. CHP il başkanlığını aramazsın. O saatte arasan da bırak geleni, telefona bakan bile olmaz.

Eeee, çocuk büyüdü artık. Okula yazdıracaksın. Araştırdın sordun soruşturdun. Herkes Nalan öğretmen iyidir dedi. Gittin okula kayıt için, bir de baktın ki MHP il başkanının eşi. Bildiğin koyu ülkücü. Vazgeçmezsin, okulda CHP’li, AK Parti’li öğretmen aramazsın. O bildiğin ülkücü öğretmene emanet edersin çocuğunun geleceğini. Senden benden de iyi sahip çıkar. Kendi çocuğu gibi gözünden bile sakınır.

O partilisin, bu partilisin, ideolojin, fikrin ne olursa olsun bu yaşına kadar yanında olduğun, sokağa çıktığında selâmlaştığın, hal hatırını soran dostların, arkadaşların, komşuların, akrabaların seninle aynı fikri paylaşmak zorunda değildir. Ve yaşadığın sürece iyi ya da kötü gününde bu insanlar senin yanındadır her zaman…

Düğün dernek edersin misafirlerinin arasında AK Partili de, CHP'li de, MHP'li de, diğer partililer de vardır... 

Hediye getirirler, altın takarlar; cenazen olur taziyeye gelirler. Yeri gelir tabutunun altına hep birlikte girer, omuz verirler. Arkandan helal ederler haklarını.

Düğününe, taziyene AK Parti Genel Başkanı gelmez, Cumhurbaşkanı gelmez, CHP Genel Başkanı gelmez, MHP Genel Başkanı ya da Başbakan da gelmez!

Selânı bile duymaz onlar. Ama olur da onlar yüzünden kırarsan sevdiklerini bu sefer işte o zaman yalnız hissedersin kendini.

Komşunla, eşinle, dostunla tepişme...

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

Dünya bir tane ve hepimiz burada yaşıyoruz, ama acı ama tatlı.

Daha sıkı sarılalım birbirimize.

Klavye başında klavye canavarı, direksiyon başında direksiyon canavarı olmayalım.

Celal Denizer

 


Editör: TE Bilisim