Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 İşte o paylaşım:

Sevgili Arkadaşlar;

Anlatacağım konuya geçmeden sizden ricam, mümkün olduğu kadar bu yazıyı paylaşmanız. Bir süre sınırı var ve bu konudan tahminimce benim gibi bir çok kişinin haberi yok.


Hepimiz bu Suriye’ li konusunu defalarca tartıştık fakat konu hep havada kaldı. Bugün bire bir yaşayanlardan öğrendiğim ve şahit olduğum kadarıyla o hep geyiğini yaptığımız konu gerçeğe dönüyor. Bu aynı zamanda hepimizin kafasında duran “apar topar geçirdikleri yasa tasarısını neden hala saraya yollamadılar?” sorusunun da cevabı olabilir.


İç işleri bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Suriye’ li vatandaşlara tele satışçı gibi telefon açıp “Türk vatandaşlığına geçmek ister misin?” gibi bir soru soruyor. Ortada her hangi bir kriter yok, hatta isterlerse isim değiştirebileceklerini ve istedikleri ismi seçebilecekleri de belirtiliyor. Gelelim konunun acil kısmına; bu iş için 8 Şubat 2017 gibi bir son başvuru tarihi koyuyorlar. Yani hem Suriye’ liye “bak acele et bu fırsatı kaçırma” diyor hem de artık anketlerde alenen çıkan “hayır” a karşı bir nevi adam topluyorlar.  Topladıkları insanların eline bir kağıt veriyorlar. Bu kağıtta “bu kişinin bu adreste şu zamandır ikamet ettiğini kabul ve beyan ederim” gibi bir cümle var. Her hangi bir Türk vatandaşına bu kağıdı imzalatmaları kafi. Özellikle Antep’te bu aramalar oldukça fazlalaşmış. Ben de konuyu Antep’ te yaşayan ve Suriye’ lilerle beraber çalışan arkadaşlarımdan öğrendim.


Hangi hukuka dayanarak bu yapılabiliyor bilmiyorum ama konunun yayılması ve insanların bilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta adil bir referandum yapılmayacağını, her türlü pisliğin kullanılacağını biliyoruz ama aynı zaman da artık farkın öyle 1-2 puan olmadığını, ezici bir “hayır” çıktığını anlamak mümkün. İşin insani boyutu ayrı bir tartışma konusu, herkes gibi benim de içim parçalanıyor sokakta yalın ayak bebeleri gördüğümde ama bu referandum artık son kalemiz. Geçtiği takdirde artık insanca bir yaşam alanımız kalmayacak. Böyle gizli saklı uygulamalar, yasanın nokta virgülüyle oynamalar, “son dakika” haberlerini yasaklamalar, Osmanlı soytarılarını ortaya atmalar falan hep aynı amaç için.Mümkün olduğu kadar 8 Şubat’ a kadar kamuoyu oluşturmaya çalışalım. 


Herkese şimdiden teşekkürler.. Korhan




Editör: TE Bilisim