Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP heyeti ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ortak basın toplantısında yaptığı, terör örgütü PKK'nın silasızlanması çağrısını, yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Tanrıkulu’nun açıklaması şöyle: “Türkiye’nin Kürt meselesi silahla, şiddetle, çatışmayla çözülmez. Dolayısıyla bunu esas alan yöntemler devre dışı bırakılmalıdır. Bu yöntemleri devre dışı bırakacak her türlü girişimi ve adımı önemli buluyoruz. CHP olarak barıştan yanayız ve Kürt meselesinin güvenlik politikalarıyla çözülemeyeceğini her fırsatta ifade ediyoruz. 2013 yılından beri düzenli olarak çözüm konusunda hem yöntem hem de içerik olarak her türlü öneriyi sunuyoruz. Kanun teklifleri, araştırma önergeleri, komisyon önerileri… Türkiye’nin demokratik bir ortamda barışa ihtiyacı var. Otoriter bir düzende barış yapamazsınız. O yüzden öncelikle AKP’nin otoriter heveslerinden vazgeçmesi ve demokrasi ilkelerini sindirmesi gerekiyor. Kalıcı barış girişimlerinin AKP tarafından seçim odaklı bir girişime dönüştürülmemesini temenni ediyoruz. Bu bakımdan AKP’nin derhal İç Güvenlik Yasası’nı geri çekmesi ve Kürt sorununun çözümünü seçim malzemesi olarak kullanmaktan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz.”

Editör: TE Bilisim