Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, her bebeğin 5 bin 220 dolar borçla doğduğunu söyledi. Aliağa ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Tanrıkulu, Türkiye'nin artık borçlular ülkesi haline geldiğini iddia etti.

Türkiye’de borç sarmalının herkesi tutsak ettiğini, mutsuzluğun, geçimsizliğin arttığını ve toplumda yarınlara güvenin azaldığını belirten Milletvekili Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “12 yıldır yürütülmekte olan başarısız ekonomi politikaları neticesinde hane halkımız aşırı borçlandırılmış, Türkiye artık borçlular ülkesi haline dönüştürülmüştür. Bu bakımdan bahsedilen istikrar büyüsü çoktan bozulmuş, 2015 yılının 2014’ten çok daha zor geçeceği anlaşılmaktadır. 2003’te hane halkı borcunun gelirine oranı yüzde 5,1 iken bu oran, 2014 ilk altı ayda yüzde 54 olmuştur. Hane halkı geliri AKP döneminde dört kat artmışken borcu 27 kat artmış durumdadır."

'DEVLETİN KAYDINA GİREN HİÇBİR ŞEY SİLİNMEZ'

“Yolsuzluğun neden olduğu adaletsiz gelir dağılımı nedeniyle yeni haksız zenginlerin sayısı giderek artmaktadır.” ifadesini kullanan Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, şunları söyledi: “CreditSuisse’in yürüttüğü Küresel Servet Raporu’na göre Türkiye’de 37 dolar milyarderi bulunurken millî geliri bizden daha yüksek Japonya’da sadece 15 milyarder vardır. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2014 Yolsuzluk Algı Endeksi’nde Türkiye, dramatik bir düşüş yaşamıştır. 2013’te 53. sırada olan Türkiye, 64. sıraya gerileyerek riskli ülkeler sınıfında yer almıştır. Yine uluslararası bağımsız bir kuruluşun (Trace International), rüşvet konusunda 197 ülkede yapıp açıkladığı 2014 Global Rüşvet Risk Endeksi sonucunda ülkemiz 70. sırada bulunmaktadır. Bir başka gelişmiş ülkede yaşansa kıyametlerin kopacağı 17 ve 25 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk süreçleri, AKP tarafından ne kadar üstü örtülmeye çalışılsa da tarihimizin en karanlık sayfalarında, en büyük yolsuzluk olarak yerini alacaktır. Unutulmamalıdır ki devletin kaydına giren hiçbir şey silinmez. 17-25 Aralık, bir dönemin miladıdır ki sorumluları bu tarihten itibaren ahlâken ve vicdanen bitmiştir. Gelinen noktada kirli ve haksız kazançla elde edilen paralar faiziyle iade edilmiş, Kızılay gibi tarihî misyonu olan kurum, bu kirli paranın faizini kabul ederek vatandaşlarımız nezdindeki tüm değerini sıfırlamıştır.”

Editör: TE Bilisim