Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

İmralı canisi Apo’yla pazarlık masasına oturan AKP iktidarı, kurduğu “Akil Adamlar” sistemiyle açılımın halk tarafından da kabul görmesine çalışıyor. Fakat Akil Adamlar’ın gittiği her toplantıda vatandaş yapılanlara ve pazarlıklara isyan ediyor. Başlattığı sürecin isteği gibi gitmediğini fark eden Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bir nevi rüşvet paketini açıkladı. İşte Başbakan’ın açıkladığı o paketler:

  • Çocuğu askerde olan, kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödenecek. Belediyelerin yardımları da açık bırakılacak.
  • Bu yeni düzenlemeyle 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarıa  ve engellilere yönelik maaş uygulamasının kapsamı da değişecek.
  • Terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile malul gazilerinin  birer istihdam hakkı bulunuyordu. Bu hak ikiye çıkarılmıştı.  Şimdi ise TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getirilecek.
  • Ayrıca vazife malulu kapsamında bulunanlara da bir istihdam hakkı getirilecek. Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlanacak.
  • Örneğin Güngören saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir istihdam hakkı geliyor. Sosyal güvenceleri olsun olmasın maaş hakkına kavuşuyor.
  • Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olanların yakınları sadece maaş alıyordu. Daha önce terörle mücadele kapsamında olanlara tanınmış olan, maaş artış imkanları şimdi tüm vazife malullerine sağlanacak.
  • Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara bu hak getirilecek. Hak sahipleri 73 bin lira 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabilecekler.
Başbakan’ın, partisinin grup toplantısında yaptığı bu açıklamalara tepki gelmekte gecikmedi. Vatandaşlar,  “AKP iktidarı her sorunu parayla çözebileceğini sanıyor. Vicdanla cüzdanı karıştırmış haldeler. Başbakan para vererek PKK ile pazarlığa karşı çıkanları ikna edebileceğini sanıyor. Başbakan’ın bu yaptığı, kendisinden ilaç konusunda yardım isteyen genç kızın eline para sıkıştıran Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı arasında hiçbir fark yok” diyerek tepkilerini gösterdiler. 

Editör: TE Bilisim