İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, IŞİD’in Ürdünlü pilotu bir kafesin içinde diri diri yakmasına tepki göstererek, “Peygamberimiz (sas) yakarak öldürenlere lanet etmiş.” dedi.

Konaç, tepkisinde şu ifadelere yer verdi: “İslam Peygamberi (sas) insana zarar veren herhangi bir börtü böceği bile yakarak öldürenlere lanet etmiştir. Dolayısıyla böyle olduğu halde maalesef İslamiyet'in, İslam dünyasının, bu tür vahşetlerle, bu tür dehşetlerle, bu tür insanlık dışı uygulamalarla gündeme geliyor olması, gerçekten İslam dininin iki taraftan büyük bir haksızlığa uğradığını gösteriyor. Hem içeriden hem de dışarıdan.

Bize büyük görevler düşüyor. İslam alimlerine, İslam bilginlerine büyük görevler düşüyor. Hem evimizdeki fitne ateşini söndürme, hem aramızdaki kardeş kavgalarını bitirme hem de bütün dünyada İslam'a yönelik yapılan yanlışlıklara hikmetle karşılık verme imkanına ancak bu şekilde sahip olabiliriz. O yüzden din müesseselerinin, Müslüman din adamlarının, ilim adamlarının çok daha büyük bir çaba ve gayret içinde olması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanımızın ifadeleri bunlar. Yakarak pilotun katledilmesi. Kan donduran manzara. IŞİD gerçeğini anlamak adına son olay doğru ise bunlar Müslüman olabilir mi sorusunun cevabı nedir Allah aşkına. Allah'ın laneti bu fitne ateşine körükle gidenlerin üzerine olsun. Biz asla sizden değiliz.”

Editör: TE Bilisim