Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserleri Başkanlığı'nın 2015 yılı bütçesi görüşülmeye başlandı. TBMM Genel Kurulunun 30. birleşimini Meclis Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Sayın konuşmacının konuşmasında ifade ettiği Hitler ve Mussolini örneği 1936-1945 arası Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok yakından bildiği, Recep Peker'in hayran olduğu ve o dönemin Cumhuriyet gazetelerinde, o gün için Türkiye'nin hangi angajmanlarda Hitler ve Mussolini'ye… Arşivlere bakılırsa bu çok iyi görülür. Kayıtlara geçmesi açısından bunu ifade ediyorum efendim." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Sena Kaleli'nin konuşmasını da dinlemedi, ben biliyorum, sadece Hitler ve Mussolini kelimelerini duydu. Cumhuriyet Halk Partisinin o yıllarda Türkiye'yi İkinci Dünya Savaşı'nın dışında tutması başlı başına kayda değer, önemli bir olaydır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin o yıllardaki hiçbir yöneticisinin de Hitler'le, Mussolini'yle ilgili Sayın Ünal'ın itham ettiği anlamda bir ilişkisi yoktur." karşılığını verdi. Mahir Ünal da "Hayır, televizyonda dinledim geldim, zaten bu yüzden buraya geldim ben." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim