Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
TBMM Genel Kurulunun 65. birleşimi, saat 14.35'te yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun tartışmalara yol açan 'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi' twitinin ardından bugün 'Başkan RTE' isimli kullanıcının 'Bizans dostu kahpe İnönü' tiwitini retweetlemesi Genel Kurul'da gerginliğe neden oldu.

Başkan RTE isimli kullanıcının 'Bizans Dostu Kahpe İsmet İnönü' yazılan bu başlığın altına ise şu ifadelere yer verildi: "Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP'liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan'ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan'da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi."

'ŞEREFSİZ İLAN EDİYORUM'

Bu twiti AK Parti Balıkesir Milletvekiil Tülay Babuşçu'nun, 1 saat sonra sildiği görüldü. Genel Kurul'da söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tweete sert tepki gösterdi. Altay, "Bir milletvekilinin Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından 2'nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ile ilgili böyle bir twit paylaşmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Aynı zamanda aynı kınamayı iktidar partisinin gurubunun da yapmasını diliyorum. Neyzen Tevfik'in meşhur bir şiiri var. 'Ne ararsın tanrı ile aramda' Bu şiirin son kıtasını Tülay Babuşçu'ya ithaf ediyorum. Kendisini meczup, sapkın ve şerefsiz ilan ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise böyle bir bilginin taraflarına ulaşmadığını belirterek "Suç şahsidir. AK Parti grubuna dönük bir suçlamada bulunamaz hiç kimse. Burada ifade edildiği gibi ifadeler kullanıldıysa ve gerçek kişi olarak bu ifadeler kullanılmışsa biz AK Parti olarak böyle bir ifadeye tasvip etmeyiz. Gerekli araştırmalara yapacağız." şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da "Böyle bir ifade kabul edilebilir değildir. Bu ifadeyi kullanan hakkında gerekli disiplin işlerini başlatacaktır." dedi. TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut ise "İlgili partinin gereğini yapmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

BABUŞÇU ÖZÜR DİLEDİ

Tepkiler üzerine söz alan Tülay Babuşçu, "Başlığı fark etmeden retweet yaptığım içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Bir kastım yoktu. Dikkatsizlik sonucu olmuştur. Huzurlarınızda tekrar rahmetle anıyorum ruhu şad olsun. Hepinizden özür diliyorum." dedi

Ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 10 dakika ara verdi. Verilen ara sırasında CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti grubunun ön sırasında bulunan Babuşçu'ya sözlü tepki gösterdi. Bunun üzerine gerginlik çıktı ve AK Parti ile CHP'li milletvekileri arasında tartışmalar yaşandı. Ardından iki partinin milletvekillerini araya giren diğer milletvekilleri uzaklaştırdı.

Tartışmalar sırasında İhsan Özkes ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten arasında sözlü atışmalar yaşandı. İçten, "O lafı sana yedirteceğim. Bir bayana o söz nasıl söylenir. Bir de hoca olacaksın, sahte hoca." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim