Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ettiği yemine sadık kalmaya çağırarak “Devletin bekası, partisinin bekasından önemlidir. Bugünkü tavrını sürdürdüğünde, partisinin bekasını düşünmeye devam ettiğinde devletin bekasına zarar verdiğinin farkında olmalıdır” diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurun başkanı olmasına rağmen iktidar partisini destekleyici konuşmalar yaptığını ifade eden Uzunırmak, Cumhurbaşkanı yemin metnini okuyarak, Erdoğan'ı yeminine sadık kalmaya davet ettiğini söyledi. Uzunırmak, “Recep Tayyip Erdoğan, yeminine sadık kalarak ya şerefini koruyacak ya da bugünkü tercihini yaparak sürdürmeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanı, seçildiği maka itibariyle şunu bilmelidir artık devletin başıdır. Devletin bekası, partisinin bekasından önemlidir. Bugünkü tavrını sürdürdüğünde, partisinin bekasını düşünmeye devam ettiğinde devletin bekasına zarar verdiğinin farkında olmalıdır. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı, partisinin bekasını düşünürse devletinin bekasının günden güne tehlikeye gittiğinin farkında olmalıdır. Bu bilinç ile halka hizmet etmeye, yeminine sadık kalmaya ben Sayın Cumhurbaşkanı’na hem bir milletvekili hem bir vatandaş olarak çağrıda bulunuyorum.” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİR KAOSA SÜRÜKLENİYOR”

Uzunırmak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi kaos yaratmak için MHP ile HDP'nin iş birliği içinde olduğunu söylediğini ifade etti. MHP'nin hiçbir zaman kirli ittifaklarda olmadığını anlatan Uzunırmak, Davutoğlu'nun bu iddiasını ispatlaması gerektiğini belirtti. Asıl ittifakı iktidar partisinin yaptığını savunan Uzunırmak, bunun geçmişte de örnekleri olduğunu kaydetti. Uzunırmak, Türkiye’nin bir kaosa doğru sürüklendiğini vurguladı.

“BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ OLARAK BENİM DE RAHATSIZLIKLARIM VAR”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzunırmak, 'İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'ndaki gerginlik ve Başkanlık Divanı'na yönelik eleştirilere ilişkin soru üzerine, "Meclis Başkanımız yurt dışında. Geldiğinde mutlaka bir Başkanlık Divanı toplantısının yapılması gerekiyor. Bugünkü TBMM Başkanlık Divanı'nın yönetiminden, Başkanlık Divanı üyesi olarak benim de rahatsızlıklarım var" dedi.

Editör: TE Bilisim