Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
7 Haziran seçimleri ile Parlamento'ya giren milletvekilleri, mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geliyor. Şimdiye kadar 550 milletvekilinden 62'si kayıt işlemlerini tamamladı.

Bugün, vekiller için oluşturulan kayıt masalarında HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başta olmak üzeri birçok partiden milletvekili kayıt yaptırdı.

Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılanan yeni vekiller, seçildikleri illerden getirdikleri mazbatalarını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi. "Memleketimiz için hangisi hayırlısı ise onu dileyeceğiz." diyen HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, "Koalisyon için birşeyler söylemek için çok erken. Bileşenlerimiz var, grubumuzla, eşbaşkanlarımızla toplanacağız, en sağlıklı karar neyse onu bulmaya çalışacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 parti liderine yönelik daveti konusunda da Yıldırım, "Olumlu değerlendiriyorum. Bence gidilmeli. Devlette bütünlük asla bozulmamalı. Amacımız kardeşlik, birlik projesiydi. Bunu hayata geçirmektir. Partimiz bu konuda en olumlu tavrı gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu. CHP-MHP-HDP formülü konusunda ise Yıldırım, bunun için çok erken olduğunu vurguladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da milletin gönlünden geçen sonucun ortada olduğunu belirterek, AK Parti öncülüğünde Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak istediklerini söyledi. Başbakanın istişare ve çalışmaları başlattığını dile getiren Gündoğdu, yüzde 34 ile iktidar yapan milletin yüzde 41 ile hükümet kurma göreve verdiğini ifade etti. Bir an önce hükümeti kurup millete hizmet etmek istediklerini belirten Gündoğdu, hükümeti kuracak ikinci partinin istişareler sonucu belli olacağını aktardı. Erken seçim konusundaki bir soruya ise Gündoğdu, koalisyon çalışmaları sırasında muhalefetin seçim öncesi uslubu, geçimsizliği, hizmet üretmeyi değil de eleştiriyi öne çıkarması halinde yapılacak son çarenin erken seçim olacağını ifade etti. Milletvekili transfer iddialarıyla ilgili de Gündoğdu, "Toplum mühendisliği yapmayız, yapılmasına müsade etmeyiz. Milletin verdiği yetki ortadadır... Yüzde 41'in gereği anamuhalefetten başlayarak hükümet kurma çalışmalarını yapmaktır. Bu çalışmaları kamuoyu önünde açık, şeffaf, sizlerin de gözü önünde gerçekleştireceğiz. Bu çalışma ve çabalara hayır cevabı verilirse de milletten başka gideceğimiz bir yer yok." şeklinde konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanının yazdığı kitapla ilgili olarak da Gündoğdu, "Kitaba, deftere, gazeteye sonra bakacağız. Şu anda önümüzde bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirelim. Sonra kitapları beraber inceleriz." dedi.

"GÜL İLE ERDOĞAN ARASINDAKİ GERİLİME HİÇ ŞAHİT OLMADIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanının yazdığı kitapla ilgili olarak, kitabı okuma şansı olmadığını, okuduktan sonra bir fikir beyan edebileceğini söyledi. Erdoğan ile Gül arasındaki gerilim konusundaki bir soruya ise Özkaya, kendisinin hiç şahit olmadığını vurguladı. Hiç bilmediği, okumadığı kitap konusunda yorum yapmanın doğru olmayacağını belirtti.

Milletvekili transfer iddialarıyla ilgili de Özkaya, "Bu tür davranış ve sözleri doğru bulmuyorum. Milletvekili transferi demek yanlış bir şey. Konuşulması dahi hoş olmayan birşey." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim