Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakır’da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polise Allah’tan rahmet diledi. Genel Kurul’da katip üyelikleri AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptı.

Program üzerine partiler adına milletvekilleri sırasıyla görüşlerini dile getirdi. Görüşmelerin ardından komisyon üye seçimlerine geçildi. 26’şar üyesi bulunan komisyonlara Anayasa, Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm, Çevre, Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler, Tarım Orman ve Köyişleri, Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve teknoloji Komisyonlarına AK Parti 15’er, CHP 6’er, HDP 3’er, MHP 2’şer üye seçildi.

40 üyeli TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 25 üyelik AK Parti'ye, 9 üyelik CHP'ye, 4 üyelik HDP'ye ve 2 üyelik ise MHP'ye tahsis edilecek.
25 üyeli Kamu İktisadi Teşekkülleri Komisyonu için AK Parti 20, CHP 8, HDP 4, MHP 3 üye ile temsil edecek.
13 üyeli Dilekçe Komisyonu AK Parti 8, CHP 3, HDP 1 ve MHP 1’er üye ile temsil edecek.
26 üyeli İnsan Hakları İnceleme Komisyonu için AK Parti 15, CHP 6, HDP 3 ve MHP’den 2 üye temsil edecek.
25 üyeli Avrupa Birliği Uyum Komisyonu için AK Parti 14, CHP 6, HDP 3 ve MHP 2 üye verdi.
26 üyeli Kadın erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu için AK Parti 15, CHP 6, HDP 3 ve MHP 2 üye ile temsil edilecek.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurul'un 30 Kasım Pazartesi günü hükümet programının güven oylamasının yapılması için saat 18:00'da toplanacağını belirterek oturumu kapattı.

Editör: TE Bilisim