Genel Kurul'da, kamuoyunda "4. Yargı paketi" olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri gergin geçti.

Son günlerde sert tartışmalara şahit olan Meclis bu defa MHP ve BDP'li vekillerin birbirlerinin üzerine yürümelerine şahit oldu. Gerginliğe ise MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın arasındaki diyalog damgasını vurdu.

İŞTE O DİYALOGLAR

Değişiklik önergesi üzerine söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, konuşmasında, ''Ben Türk değilim ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bana Türklüğü dayatmayın. Ben kimliğimi başkasına dayatmıyorum. 1920'lerin ruhunu yeniden inşa edelim'' dedi.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın, BDP grubunu işaret ederek, ''Biz barışı sonuna kadar istiyoruz ama siz istiyor musunuz, emin değilim. BDP misiniz PKK mısınız, lütfen söyleyin. Zorunlu askerlik kaldırılmalıdır, dediniz ama 13-14 yaşlarındaki gençleri siz dağda, askerliğe zorluyorsunuz''demesi üzerine BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ''BDP-PKK ayrımını yapamıyorsanız, sizinle siyaseten bir konuşma yapamayız'' yanıtını verdi.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, kendisinin idam konusundaki değerlendirmesini, BDP Muş Milletvekili Sırı Sakık'ın farklı bir şekilde yansıttığı belirterek, ''Bizim, 'Türk-Kürt kardeştir, ayıranlar kalleştir' sloganımız var. Biz 'idam' derken Kürtleri kastetmiyoruz. Vatana ihanet suçunu, teröristi kastediyoruz'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise ''Sayın Sakık ve arkadaşları; hiç kimsenin MHP'yi katillikle suçlamak hakkı ve haddi değildir. Sözünü geri almaz ise bunu MHP'ye karşı düşmanlık olarak görür ve karşılığını veririz'' diye konuştu. Bunun üzerine Sırrı Sakık ise MHP'ye yönelik, ''Hükümette olduğunuzda İdamı kaldırdınız. İyi bir şey yaptınız. Allah razı olsun sizden'' dedi.

Yeniden söz alan Şefik Çirkin, Sırrı Sakık'a ''İdamın kalkması konusunda teşekkür edeceğiniz yeri şaşırdınız'' karşılığını verdi. Şefik Çirkin, MHP'den hiç kimsenin, 'Ben Kürdüm diyeni asarım' diye bir cümle kullanmadığını belirterek, ''Biz 'Bayrağımıza hakaret edene, devletimizi yıkmak isteyene; askerimize, polisimize kurşun sıkanlara idam cezası getireceğiz' diyoruz. Bunun ne mahsuru var. Kanunla kalktı, yine kanunla gelir. Olay bu kadar basit. Millet bu gücü bize verirse bundan çekinmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

'DIŞARI GEL' ÇAĞRISI YAPILDI

Mehmet Şandır, BDP grubuna yönelik, ''MHP'yi itham etmek sizin haddinize değil'' dedi. Sırrı Sakık ise yerinden, ''İdam da sizin haddinize değil'' diye karşılık verdi. Bunun üzerine MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Sırrı Sakık'ın üzerine yürüyerek, ''İdamı istiyoruz. Ne var?'' dedi. Bu sırada her iki partinin bazı milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Ali Uzunırmak, Sırrı Sakık'a ''Gel dışarı'' derken, Sırrı Sakık da kulisi işaret ederek, ''Düello yapmayan namerttir. Buyur gel bakalım'' diye karşılık verdi.

TARTIŞMAYA CHP'LİLER DE KATILDI

BDP Milletvekili Sırrı Sakık 'ın 4. Yargı Paketi görüşmeleri sırasında CHP 'lilerin İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'na baskı uygulayarak önergesinden imzasını geri aldırdıklarını ve Amerikan ajanlığıyla suçladıklarını söylemesi, tartışma yarattı.
CHP'liler ile BDP'li milletvekilleri, oturdukları yerden kalkarak birbirlerine laf attı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , sataşma gerekçesiyle söz alarak, ''Silah ortada duruyorsa süreci ne Öcalan belirler, ne de Hükümet belirler, süreci o zaman silah tüccarları belirler. Yüzde 80 destek sağlamak gerekir, bu yok ortada. Süreci 7 kişi biliyor. PKK silah bıraktıktan sonra görüşme yapılabilir. Demokratik yöntemler o zaman gündeme gelir. Kürt sorununu çözmek için Türk kavramını ötelemek çözüm değildir. T.C'yi silmek, andımızı, marşı, Türk bayrağını tartışmak çözüm değildir, bunlar gaflettir'' diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim