Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İmralı görüşmeleri ile ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek bir beklentisinin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü olduğunu söyledi.

Tekin, Partisinin Polatlı İlçe teşkilatını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada bugün konuşulan ve tartışılan sorunun Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu anlatan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “30 yıldır ciddi bir sorun. Ağır bedeller ödemişiz. Canla ödemişiz. Malla ödemişiz. Katrilyonlarca paralarla ödemişiz. Bu işler her gün televizyon ekranlarında, gazetelerde konuşulacak işler değil. AKP bu işin ciddiyetinin farkında olmayabilir. Bu işin ağırlığının farkında olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir.” dedi.

CHP’nin tek beklentisinin Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü olduğunu ifade eden Tekin, “Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için yapılacak ne varsa sayın Genel Başkanımız çok açık net söyledi. Ve destek verdi. Hatta daha ilerisine gidelim. Bugün AKP’lilerin maskaralık yaptığı bir ortamda sayın Genel başkanımız 8 ay önce, sayın Başbakanın bütün nezaketsizliğine rağmen ayağına gitti. Niçin gitti? Türkiye’nin geleceği için gitti. Ama ne yazık ki o gün ciddiye alınmadı. Bugün görüyorum ki bütün bu ciddiyetsizliğe göre sonrada.. Hatırlayın yani, asarım, keserim, atarım diyen zatlar bugün başka bir noktaya geldiler. O açıdan elbette bunlar konuşulacak. Parlamentoya geldiği zaman Cumhuriyet Halk Partisi tavrını açık ve net koyacak. Ama sürece provoke ederek, özellikle siyasetçilerin provoke etmesi doğrusu Türkiye’nin geleceği açısından çok tehlikelidir. Bu konuda çok biz yorum yapmak istemiyoruz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, ‘görüşmeler seçimleri nasıl etkiler?’ sorusuna ise Tekin, ‘zorlu bir seçim o kadarını söyleyeyim.’ cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, ‘Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yaptığı çalışmaları’ hatırlatması üzerine Gürsel Tekin, “Hayırlı uğurlu olsun. Mustafa beyde çalışıyor. Bizde çalışıyoruz. Hepimizi çalışıyoruz. Günü geldiği zaman.. Önce Mustafa bey bir kere CHP’ye gelip gelmeyeceğine karar verirse biz ondan sonra yorum yaparız.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Polatlı İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker ve beraberindeki partililer ile birlikte esnaf ziyareti yaptı.

Tekin, bir kahvehaneyi ziyareti esnasında, kahvedeki müşterilerle birlikte çay içti.

Editör: TE Bilisim