Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Digiturk'ün yayın platformundan bazı kanalları çıkarmasına tepki gösterdi. Türkiye’de, basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu ifade eden Temizer, “Alo Fatihlerle başlayan basın özgürlüğünü 'sıfırlama' hırsı artarak sürmektedir. Milletin hıçkırıklarına kulak tıkayanların uykusunu ne gariptir ki Caillou’nun kahkahaları kaçırmıştır.” dedi.

Digiturk’ün Samanyolu Haber, Samanyolu TV, Kanaltürk, Bugün TV, Mehtap TV, Irmak TV ve Yumurcak TV’nin aralarında bulunduğu 7 televizyon kanalının platformdan çıkarmasını değerlendiren Temizer, “Milletin kararına ve milli iradeye olan tahammülsüzlüğünü 7 Haziran'dan bu yana her gün gösteren ve olası bütün koalisyon formüllerine engel olan Cumhurbaşkanı, faturayı ise yine millete kesmeye çalışmaktadır. Hukuksuzluk ve muhalif seslere tahammülsüzlük had safhaya varmıştır. Alo Fatihlerle başlayan basın özgürlüğünü 'sıfırlama' hırsı artarak sürmektedir. Son olarak 7 televizyon kanalı herhangi bir yargı kararı olmadan Digiturk’ün yayın platformundan çıkarılmıştır. Anayasa’nın 26’ncı maddesiyle düzenlenen düşünce, görüş ve fikirleri basın ve matbuat yoluyla yayma hakkı yine ihlal edilmiş ve milletimizin haber alma hakkı kısıtlanmıştır. Bütün ülkeyi Cumhurbaşkanı'nın şefliğindeki tek sesli bir koroya dönüştürmeyi hedefleyen bu girişimler çöküşün habercisidir ve netice vermeyecektir. İlginç olan, bir çocuk kanalına dahi sansür uygulanmasıdır. Saray ve AKP, Caillou’dan bile korkar hale gelmiştir. Milletin hıçkırıklarına kulak tıkayanların uykusunu ne gariptir ki Caillou’nun kahkahaları kaçırmıştır. Tarih şahittir ki, korkunun ecele faydası yoktur. Her kemalin bir zevali vardır ve 1 Kasım AKP’nin zeval vaktidir.” diye konuştu.

MHP Elazığ Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: "Her türlü hukuksuzluğa son verip milletin kararına rıza göstersinler. Aksi halde, bizden kaçsalar bile tarihin hükmünden kaçamayacaklardır. Cumhurbaşkanı 7 Haziran'da huzur tehdidiyle elde edemediği başkanlık ve tek adam yönetimini 1 Kasım'da istikrar şantajıyla elde etme gayretine düşmüş ve 'ya tutarsa' diyerek ülkemizi erken seçime götürmüştür. Ancak MHP’ye karşı yürütülen bütün karalama ve kumpas kampanyalarına rağmen, milletimiz 7 Haziran'da verdiği karardan dönmemiştir. Durumun böyle olduğunu saray anketçileri bile kabullenmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da durumun farkına varmış olacak ki meydanlardan çekilmiş ve oğlu Bilal’i de yurt dışına göndererek 1 Kasım'ı beklemektedir.”

Editör: TE Bilisim