Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, terörde de iş kazalarında da ölenlerin fakir ve gariban çocukları olduğunu söyledi. Ülkenin en önemli konusunun bu olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, ülkenin darbe hukukundan arındırılması gerektiğini belirtti.

Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 1 Şubat günü İstanbul Esenyurt ilçesinde bir inşaat alanında yaşanan ve 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ölen gençlerin Ağrı Diyadin ilçesinden gelip çalışanlar olduğu ifade edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, şantiye alanının devlet tarafından atanan kayyım tarafından yönetildiğini ifade etti. Şantiye alanında işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda hiçbir ortam olmadığını vurgulayan Özdemir, "12 saat mesai ile büyük bir baskı ile işçiler kendi kaderlerine terk edilmiş. Atıl kalan inşaat alanında ekipmanların bakım onarımında büyük ihmal var. İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda bir rapor düzenlenmemiş." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise yaşanılanların iş kazası değil bir cinayet olduğunu vurguladı. Katliamların bir devamı olduğunu dile getiren Bekaroğlu, "Katliam dediğim için bana çok kızdılar. İhmaller zincirinden öte kasıt olan bir iş kazası. Fi Yapı, 10 kat ruhsatlanmış, 20 kat hayali olarak satılmış. 30 kat diye daireler satılıyor. Burası kayyım tarafından yönetiliyor. Asansörler 50 bin lira para yatırılmadığı için bakımları yapılmamış. 24. kattan yere çakılıyor. Buna benzer kaza çok yaşandı ama tedbir alınmıyor." şeklinde konuştu.

Yaşanılanlardan denetim yapmayan devletin sorumlu ve faili olduğunu olduğunu belirten Bekaroğlu, Ağrı Diyadin'den gelen 3 tane Kürt gencinin öldüğünü kaydetti. Aynı eş zamanlı olarak başka Kürt gençlerinin de hendeklerde ve barikatlarda öldüğünü anlatan Bekaroğlu, sadece Kürtlerin değil Türk gençlerinin de öldüğünü ifade etti. Çünkü devlet ve siyasetin bu meseleleri çözmediği için terör ve iş cinayetlerinde Türk ve Kürt gençlerinin öldüğünü belirten Bekaroğlu, tüm bu ihmallerin, siyasetin sorunları çözmemesinden kaynaklandığını kaydetti.

Bir soru üzerine Bekaroğlu, "Fi Yapı; korunan hükümet tarafından, yerel belediyeler tarafından korunan bir firma. Zaten belli. 10 kattan ruhsat alıyor, 30 kattan pazarlıyor. Sonra 30 katın ruhsatını da alıyor." karşılığını verdi.

Irak'taki referandum sürecine ilişkin bir soruya da Bekaroğlu, "Irak bağımsız, egemen bir devlet. O ülkede anayasa nasıl işliyor, toplum kesimleri neler yapacak; bu konuda bizim bir şey söylememiz, ilkesel olarak söylememiz doğru değil. İçişleri olduğu için bir şey söylememek lazım. Ancak komşu ülkelerde yaşananlar bizi ilgilendiriyor. Burada yaşananlar, bizi etkiliyor. 'Irak Kürtleri böyle şöyle yapmalı' diye, demeyi doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine Bekaroğlu, 2015 yılında iş kazalarında 1730 kişinin, 2016 yılının Ocak ayında ise 110 insanın öldüğüne dikkat çekti. "Terörde de ölen fakir çocukları; iş kazalarında da ölenler fakir, gariban çocukları." diyen Bekaroğlu, ülkenin en önemli konusunun bu olduğunu kaydetti.

Yeni anayasa konusunda da Bekaroğlu, ülkeyi darbe hukukundan arındırma sürecini CHP'nin desteklediğini söyledi. Yeni anayasa ile birlikte darbe yasalarının da eş zamanlı değiştirilmesi gerektiğini anlatan Bekaroğlu, "Sadece başkanlığa odaklanılırsa Türkiye'ye yazık olur." dedi.

Editör: TE Bilisim