Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 14 Aralık operasyonunun gazetecilik mesleğine yönelik ve düşman hukukuyla yapıldığını söyledi. Aydın'ın Efeler ilçesinde partililerle biraraya gelen Tezcan, gazetecilerin sorularını cevapladı: “Çok açık. Sorgu sırasında sordukları soru, köşe yazılarıyla ilgili. Bütün soruşturmada ne diyor? 'Gazetede şu yazıyı yazdın. Televizyonda şu programı, şu diziyi çektin, bunları yaptın.' Yani ayan beyan belli, gazetecilik faaliyeti nedeniyle gözaltına aldıkları. Son dönemde iktidar, son 10 yılda ısrarlı bir şekilde kendi karşısında muhalif hiçbir yayın organı bırakmak istemiyor. Geçmişi, çizgisi en olursa olsun. 'Benim çizgimde olmayan herkes düşmanımdır' diyen bir anlayış var. Bu bir düşman hukukudur. Bu bir düşmanı yok etme yargısıdır. Sağır sultan biliyor ki yürütülen soruşturma, gazetecilik faaliyeti nedeniyle iktidarın kontrol edemediği yayın organlarını susturma çabasıdır ama Türk demokrasisi bu kara lekeyi de silecektir.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Türkiye’de son dönemde şu sözleri çok duymaya başladık: "Onlar gazeteci oldukları için soruşturma geçirmiyorlar. Onlar terörist oldukları için soruşturma geçiriyorlar. Onlar başka suçları işledikleri için soruşturma geçiriyorlar." O zaman başka suçlarla ilgili deliller nerede? Başka suçlarla ilgili sorduğun sorular ne? Önüne delil diye koyduğun her şey, gazetede yazdığı yazılar. Arkadaşlar, bu kapı açıldığı andan itibaren Türkiye’de yazı yazacak gazeteci kalmaz. Bu sözü yeni söylemiyoruz. Türkiye’de beş yıldır söylüyoruz. Bu sözü Silivri kapılarında söyledik. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan tutukluyken de aynı şeyleri söyledim. O zaman da bu iktidar çevreleri diyorlardı ki gazetecilik faaliyetlerinden içeride tutulmuyor onlar diyorlardı. Şimdi bugün gelinen noktada, iktidar çevreleri aynı yalanı söylüyorlar. Aynı iftirayı atıyorlar, aynı şeyi tekrar ediyorlar. Eğer Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, bunlarla ilgili herhangi bir örgüt üyeliği ya da başka bir suça ilişkin delil ya da ispatları varsa ortaya çıkarsınlar. Ellerinde havuz medyası var, yandaş medya var, hepsinde yazdırsınlar. Ortada hiçbir şey yok, sadece bir isnat var. 'Siz gazetecilikten dolayı değil, başka sebeple tutuklusunuz, gözaltındasınız.' diye ama önlerine getirdikleri sorguda sordukları soru gazetecilik faaliyeti.” dedi.

CHP Efeler İlçe Teşkilatı'ndaki basın toplantısına İl Başkanı Hikmet Saatçı, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, teşkilat üyeleri ve diğer partililer de katıldı.

Editör: TE Bilisim