Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Tokat'ta bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.'nin derste kız öğrencilere karşı kullandığı iddia edilen sözlerle ilgili olarak, "Millî Eğitim Bakanlığımızın uhdesinde olan bir konudur. Bakanlığın konuyla ilgilendiğini biliyoruz, bu öğretmen hanımla alakalı bir araştırma başlattığını biliyoruz. Gerçeklik durumuna göre onunla ilgili takibat da yapılacaktır." diye konuştu.

Bakan İslam, Tokat il merkezinde Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.'nin derste kız öğrencilere karşı kullandığı iddia edilen 'Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah kötülük de mubah' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

BENİ CİDDİYETE DAVET EDEN ARKADAŞIMI CİDDİYETE DAVET EDİYORUM

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, "Dün Tokat'ta yaşanan olaylarla ilgili sanırım bilgi sahibisiniz. Ben devlet bürokrasisini bilirim, yirmi bir yıl devlette çalıştım. Bizim bu işten haberimiz yoktu, Efendim, bir soruşturma açtık, bakacağız, edeceğiz devletin bir işi sürüncemeye atacağının laflarıdır, biz bunları biliriz. Şimdi, size şunu soruyorum: Geçen hafta Antalya'da kız çocuklarına taciz kuran öğretmene ne yaptınız? Oradan alıp bir başka okula verdiniz. Şu anda o öğretmenin orada başka taciz timleri kurmadığıyla ilgili bir garantiniz var mı bize? Tokat'taki öğretmeni alıp başka bir okula verdiniz, bu öğretmen gene oradaki derslere giriyor. Bu okuldakiler bizim çocuklarımız da öbür okuldakiler başka birilerinin çocukları mı? Devletin bir ciddiyeti vardır. Devlet bu tür işlerde o kişiyi görevden el çektirir. Bu konuyla ilgili ne yapacağınızı büyük bir ciddiyetle ve sıkı bir şekilde takip edeceğiz Sayın Bakan. Bu zulmün altından kalkamazsınız, lütfen görevinizi doğru yapın." şeklinde konuştu.

Bu açıklamaya tepki gösteren Bakan İslam da, "Beni ciddiyete davet eden arkadaşımı ciddiyete davet ediyorum. Dördüncü defa açıklıyorum: Olayda adı geçen herkes görevden alınmıştır. Olay takibimiz altındadır. Sonuçlar kamuoyuyla ve sizinle paylaşılacaktır. Hem yargı takibindedir hem Bakanlığın takibindedir. Arkadaşlarımı ciddiyete tekrar davet ediyorum." dedi.

80 BİN ÇOCUK SED YARDIMI İLE AİLESİNİN YANINDA BAKILIYOR

Levent Gök'ün "2007'den başlayıp 2012'ye kadar süren bir taciz olayından bahsettiniz. Yani geçmiş, birkaç yıl öncesinde olmuş olayları izah ediyorsunuz. Acaba Aile Bakanlığınızın denetimleri, müfettişleri bu olayın bu kadar gecikme hâlinde duyulmasından dolayı sorumlu değil midir? Yani 2012'ye kadar devam eden bir taciz olayı bir bakanlık bünyesinin denetimi içerisinde nasıl oldu da bakanlığa ulaşamadı ve bunun denetimi niçin yapılamadı?" sorusuna Bakan İslam, "Çocuklarımızın koğuş tipi yurt ve yuvalarda kalmamasını sağladık son birkaç yıl içerisinde. 6 kişilik evlerde ve Sevgi evlerinde kendilerine bakan 3 anneyle birlikte herhangi bir vatandaş gibi, normal, sıradan hayatlar yaşamalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Çocuklarımızın en iyi yetiştirileceği yerlerin, en iyi bakılacağı yerlerin aile ortamı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden koruyucu ailelik modellerini geliştiriyoruz. Koruyucu aile yanında bakabildiğimiz çocuklara koruyucu aile yanında bakmaya çalışıyoruz. Ondan önce, eğer çocuklarımızın devlete teslim edilmesinin sebebi sadece ekonomik sıkıntılarsa, ailede başka bir sıkıntı yoksa, ailede küçük yardımlarla çocuğun kendi evinde bakılması sağlanabilecekse, o yardımları sağlayarak, SED yardımlarını sağlayarak çocuklarımızın aileleri yanında bakılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çok kesin olmamakla birlikte yaklaşık rakamları söylüyorum: 80 bin çocuğumuza SED yardımı vererek ailesinin yanında bakıyoruz. 10-12 bine yakın çocuğumuza -rakamları yaklaşık veriyorum, takdir edersiniz ki bütün rakamlar şu anda hafızamda değil- koruyucu aile yanında bakıyoruz. Yine, bu miktarda, yaklaşık bu kadar çocuğumuza sevgi evlerinde ve çocuk evlerinde bakıyoruz. Onlara elimizden geldiği kadar normal hayatlar sunmaya çalışıyoruz. Son yıllarda aldığımız rakamlardan size bahsetmek isterim. Şu anda 3.300 lisanslı çocuğumuz var, bizim bakımevlerimizde, sevgi evlerimizde ve çocuk evlerimizde yaşayan. Bu rakam 2002 yılında 80'di. 80 lisanslı sporcumuz vardı, şu anda 3.300 lisanslı sporcumuz var. Çocuklarımızın TEOG başarısı yüzde 95, üniversiteye girme başarısı yüzde 70 civarında. Bütün bunlar, bütün bu rakamlar çocuklarımızın ne kadar iyi şartlar altında yaşadıklarını gösteriyor. Bir günden diğer güne bir fark olsun istiyoruz. Her gün bir önceki günden daha iyi olsun istiyoruz; bütün gayretlerimiz bununla alakalı, bütün çalışmalarımız bununla alakalı." karşılığını verdi.

HİÇBİR İNSAN HATASINA GÖZ YUMMAYIZ

"2007-2012 yılları arasında bir taciz ve tecavüzü tespit ettiğinizi söylüyorsunuz." açıklamasına tepki gösteren İslam, "Bunu tespit etmedik sayın vekilim, bu bir iddia. Bu, savcılık makamına yansımış birtakım iddiaların basında yer alış biçimi. Eğer bu iddialar doğruysa diye düşünerek en şiddetli biçimde karşılık verdik bu iddialara. İddiaların içinde yer alan isimleri derhâl görevden uzaklaştırdık, konuyla ilgili müfettişler tayin ettik. Bu geçmiş dönemde olmuş bir şeydir, bugünkü iş değildir gibi bir düşünceye asla sahip değiliz. Herhangi bir an için bir gri alan yaratılmasına müsaade etmeyiz. Hiçbir insan hatasına göz yummayız. Hiçbir ihmal ve istismarı affedebilecek ya da hoş görebilecek bir durumumuz yoktur. En şiddetli biçimde cezalandırılacaklardır eğer herhangi bir ihmal ya da istismar tespit edilirse. Kendinizden ne kadar eminseniz, bunun sonucunu nasıl takip edebileceğinizi nasıl tahayyül ediyorsanız, lütfen benden de o şekilde emin olun. En az sizin hassasiyetiniz kadar, sizin duyarlılığınız kadar, yüce milletimizin herhangi bir vicdan sahibi ferdinin en az duyarlılığı kadar konunun üzerindeyiz. Sizlerle birlikte çalışacağız, bizi istediğiniz gibi denetleyebilirsiniz, bize istediğiniz soruları sorabilirsiniz; her şey açık, her şey şeffaf. Yapılmış bir hata varsa bu hataları telafi etmek için sonuna kadar gideceğimizden de 77 milyon insanımızın emin olması gerekir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim