Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “72 düvelle savaşıyoruz. Biz biliyoruz ki uluslararası kurum ve kuruluşlarda bizimle dost olduğunu iddia edenler, bölücü terör örgütünü hem lojistik olarak hem de diğer yönlerden destekliyorlar." dedi.

Kırşehir’e özel bir program ve nikah törenine katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, nikah töreni öncesinde, gazetecilere gündeme ilişkin açıklama yaptı. Paris, Madrid, Roma ne kadar güvenli ise Ankara’nın da o kadar güvenli olduğunu söyleyen Topçu, şunları kaydetti: “72 düvelle savaşıyoruz. Biz biliyoruz ki uluslararası kurum ve kuruluşlarda bizimle dost olduğunu iddia edenler, bölücü terör örgütünü hem lojistik olarak hem de diğer yönlerden destekliyorlar. Kalbimizde patlayan bombaların arkasında kimler olduğunu devlet ve millet olarak çok iyi biliyoruz. Bu noktada devlet ve millet olarak terörün her türlüsünün kökünü kazımaya hazırız. Kendilerini demokratik ve ileri olarak görenler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terörle mücadelesinde yardımcı olurlar."

KENDİ BAŞKENTLERİ NE KADAR GÜVENLİ İSE ANKARA’DA O KADAR GÜVENLİ

Diğer ülkelerin kendi başkentleri ne kadar güvenli ise Ankara’nın da o kadar güvenli olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle konuştu: "New York ne kadar güvenli ise Ankara’da o kadar güvenli, Moskova ne kadar güvenli ise Ankara’da o kadar güvenli, Paris, Madrid, Roma buralar ne kadar güvenli ise Ankara’da o kadar güvenli. Türkiye’nin yanında olurlarsa kendileri de kazanır. Türkiye Devletine açık ya da gizli düşmanlık edenler bunu kendi halklarına dahi anlatamazlar. Şehitler yüreğimizi parçalıyor. Bilinsin ki bizim milletimiz ölecekse de adam gibi ölür. Ama diz çökmez. İlahi kaderi yazan bozar. Milletimiz ve devletimiz kararlı terörü bitireceğiz.”

SİYASET DİZAYNLARA MÜSAADE ETMEMELİ

“Siyaset daha pozitif ve yapıcı noktada olmalı, ülke meselelerinde muhalefet pozitif olmalıdır.” diyen Topçu, “Ana muhalefet partisi genel başkanının son günlerde ki konuşmaları biri kere daha bütün milletimizi hayrete düşürmüştür. Genel Başkan'ın bu konuşmalarına alıştık artık. Ama bu durumdan ülke zarar görüyor. Daha ötesi de kendi partisi zarar görüyor. Muhalefet ettiğini zannedenler kendisinden daha büyük olan bir parti karşısında çaresizliğini sergilemekten başka bir şey ifade etmiyor. Görünen de o ki bir takım güçler çukurlar tarafını desteklerken siyaseti de dizayn etmeye çalışıyor. Bunu CHP’de kısmen de olsa başardılar. Siyaset dışarıdan dizaynlara müsaade etmemeli.” ifadelerini kullandı.Cihan

Editör: TE Bilisim