Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Trabzon’da CHP’li gençlerin bulunduğu parti minibüsünün dün gece AKP'li bir grubun saldırısına uğradığı açıklandı. Bayrak asma tartışması yüzünden başladığı belirtilen olayda, iddiaya göre AKP Gençlik Kolları üyeleri, CHP seçim minibüsünü taşladı, camlarını kırdı ve lastiğini kesti.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, milletvekili adayları ve partililerin katılımı ile Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında dün gece yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de son zamanlarda bir hukuk devletinde olmaması gereken çok sayıda gelişmeler yaşandığını belirten Uzun, saldırı iddiası ile ilgili olarak "Trabzon’da son derece tehlikeli ve vahim bir gelişme yaşandı. Çok sayıda AKP yandaşı, isimlerini ve kim olduklarını bilmediğimiz bir suç çetesi, CHP üyelerine, araçlarına saldırdılar. Doğrudan öldürme kastı ile ve alçakça kumpas kurarak yapılan bu saldırı, büyük bir şans eseri ve partililerimizin serin kanlılığı ile şimdilik atlatılmış gözüküyor. Bu ve benzeri saldırıların yapılacağı, zaman zaman tarafımıza çeşitli kaynaklardan ulaştırılmıştı. Bu tür kumpas ve alçakça saldırıların bundan böyle de olabileceği endişesini taşıyoruz. Bir grup meczup suç örgütü tarafından alçakça kumpas kurularak yapılan saldırıların müsebbiplerinin kim olduklarını biliyor ve haklarında yasal işlemlerin kamu adına derhal başlatılmasını bekliyoruz.” dedi.

“BU BİR ÖRGÜTLÜ SUÇ”
Saldırının adam öldürmeye teşebbüs olduğunu savunan CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen de “CHP minibüsüne saldırılıyor, aracın lastikleri kesiliyor. Aracın üzerine araç sürülüyor, aracın devrilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Geceleyin.. kanunun en ağır cezalandırdığı suç tipi bu. Bu, Türk Ceza Kanunu’nda sayılan tam bir örgütlü suç tipi. Öldürme kastıyla suç örgütü kurulmuş. Doğal olarak bu bir kamu suçu, bu bir katolog suç. Buna ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu saate kadar gereğini yaptığını umut ediyoruz. Ve bunu ivedilikle yapmasını da bekliyoruz. Makul şüphe diyorlardı, ne makul şüphesi? Öldürmeye tam teşebbüs var. Bu saate kadar gözaltına alanmış ve yargılanma sürecine girilmiş olması gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

“KARAKOLUN ÖNÜNDE ARACIMIZIN LASTİKLERİ KESİLDİ”
Olayın sebepleriyle ilgili bilgi veren CHP Milletvekili adayı Yavuz Karan da şunları söyledi: "Dün gece saat 01.30'da arkadaşlarımız CHP adına bayraklama yapıyorlardı. Bayraklama yapıldıktan sonra parti aracını süren arkadaşımız, arkadaşlarımızı evlerine bırakıyordu. Bu süre içerisinde 2 araç -ki plakaları bizde belli, emniyet tarafından da tespit edildi- bu 2 araç arkadaşlarımızı takibe aldılar. Havaalanının altından tam dönüş sırasında aracımıza yandaki araçtan devamlı kapısı açılarak bir kişi tarafından taşlar atıldı. Daha sonra bu kovalama 1,5 saat sürdü. Arkadaşlarımız bu süre içerisinde emniyete bilgi verdi. Emniyetteki arkadaşlarımız da bu araçları takip ettiler. En son arkadaşlarımız Taksim Polis Karakolu’na sığınmak zorunda kaldı.”

Partili gençlerin haber vermesi üzerine kendisinin de karakola geldiğini anlatan Karan, “Olaya müdahil olmak için geldiğimde aracımızın lastiği Taksim Karakolu'nun önünde kesildi. Karakolda bulunan arkadaşlarımızı, -AKP'nin sözde gençlik kolları diye söylüyorlar- militanlar linç etme girişimlerinde bulundular. Polis arkadaşlarımızın sayesinde arkadaşlarımız darp edilmekten kurtarıldı. Daha sonra arkadaşlarımız kendilerinden davacı oldu.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim