31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, anayasa değişikliğinin neden şimdi yapıldığı yönünde sorulara "Onu git Bahçeli'ye sor gurban olduğum, bizimle alakası yok" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Konya'da Tarım Fuarı'nın açılış törenine katıldıktan sonra Ankara'ya dönüşte, Kulu ilçesine uğradı. Burada bir kafeteryada partilileri ve vatandaşlara seslenen Türkeş, Anayasa değişiklik paketini anlattı.

Türkeş, anayasa değişikliğinin neden şimdi yapıldığı yönünde sürekli sorular sorulduğunu belirterek, şunları söyledi

"BİR SABAH KALKTI DEDİ Kİ"

"Allah selamet versin, Devlet Bahçeli Bey'imiz ekim ayında bir sabah kalktı dedi ki, nereden aklına geldi, kiminle istişare ettiyse, 'Hele sizin şu başkanlık sisteminiz vardı ya, getirin onu meclisten birlikte çıkartalım sonra siz gider halka sorarsınız' dedi. Bizimde canımıza minnet. 315-316 milletvekiliyle olmuyor. 330'u aşman lazım. Böyle bir teklif geldiğinde bunu reddedemezsin siyaseten. Bunu niye anlatıyorum. Şimdi bunun zamanı mıydı. Onu git Bahçeli'ye sor gurban olduğum, bizimle alakası yok. Bahçeli bir sene sonra deseydi o zaman yapardık, 6 ay önce yada sonra deseydi o zaman yapardık. Bizim için mühim olanı 330'u bulup halka sormaktı. "


Türkeş, mevcut Anayasa'nın dünya şartlarında insanlara yetmediğini belirterek, "Anayasa, 21. yüzyılda gelişen şu dünya şartlarında bizim insanımıza yetmiyor. Bir çok sebepten yetmiyor. Bunu düzeltmemiz lazım. Bunu başkası istiyor diye değil. Kendi insanımızın refahı için düzeltmemiz lazım"dedi.


Türkeş, mevcut anayasanın insanın ruhuna değmediğini ve anayasa'da kanun önünde eşit vatandaş olması gerektiğini söyledi.


Editör: TE Bilisim