İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından gerçekleştirilen 'Ulysses' ödülünde Türkiye'yi temsil eden Fethiye Lezzetleri projesi dünya ikincisi oldu. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye lezzetlerinin markalaşması, yerel ürünlerin belli standartlarda üretilmesi ve turizmde tüketilmesi açısından derecenin ayrı bir önem taşıdığını açıkladı.

Dünya Turizm Örgütü tarafından 11 yıldır aralıksız olarak verilen Ulysses ödülünde ikincilik bu yıl Fethiye'ye geldi. Fethiye'de turizm ve tarım alanında yenilikçi girişimler yapan Fethiye Lezzeti Projesi, dünya ikinciliği ödülüne layık görüldü. 28 Ocak'ta yapılan yarışmada Amsterdam'dan sonra ikinciliğe layık görülen Fethiye'nin Lezzetleri Projesi Türkiye'nin gururu oldu. 4 farklı dalda verilen ödüllerde Fethiye Lezzetleri projesi Sivil Toplum Kuruluşlarında yenilikçi dalında yarıştı.

"DÜŞÜK BÜTÇELİ BÜYÜK BİR PROJE YAPTIK"

Madrid'de gerçekleştirilen törende ödülü proje sorumluları Şemsi Toprak ve Vicky Erdoğan, Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai'nin elinden aldı. Fethiye Lezzeti Proje Koordinatörü Şemsi Toprak, İngiliz Seyahat Vakfı ve Fethiye'deki yerel sivil toplum kuruluşlarıyla beraber ilçedeki otellerin yaş meyve ve sebze kullanımına teşvik eden bir proje yürüttüklerini söyledi. Yarışmada çok ciddi ve önemli projeler olduğunu belirten Toprak: "Bizim projemiz onlara göre büyük olsa da dünya standartlarında çok yüksek bütçeli bir proje değil. Örneğin kazanan proje haklarıyla kazandılar. Ama yıllık 10 milyon Euro'luk bir projeydi. Amsterdam'ın pazarlanmasıyla ilgili. Bizde onların arkasından Fethiye Lezzeti olarak ikinci olduk." dedi.

"HER TÜRLÜ PROJEYE DESTEK VERECEĞİZ"

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da proje ile Fethiye lezzetlerinin markalaştırma çabası olduğunu söyledi. Yerel ürünlerin turizmde kullanılması ve yerel ürünlerin belli standartlarda üretilmesinin örnek alınacak bir çalışma olduğunu anlatan Çalık, şöyle konuştu: "Küçük bütçelerle İngiliz Seyahat Vakfı'nın desteğiyle yürütülen projeye sonuna kadar destek olacağımızı söylemiştik. Referans mektubumuza da yazdık. Çünkü proje gerçekten çok güzeldi. Fethiye'nin tanıtılması açısından oldukça güzel bir sonuç. Dünya ikincisi olmak, ülkenin tek katılımcısı olmak önemli. Fethiye'nin tanıtımı için bu bir başlangıç olsun. Her türlü projeye destek vermeye hazırız."

PROJEDE KÖYLÜLER VE ÜRETİCİLER YER ALIYOR

Bölgede yetiştirilen ürünlerin turizmde kullanılmasını amaçlayan proje ile ilçenin pazarlamasının deniz, kum, güneş üçgeninden çıkartılarak lezzetleri ile birlikte yetiştirilen tarım ürünlerinin de pazarlamaya dahil edilmesi sağlanacak. Fethiye’deki otelleri daha fazla yerel yaş meyve sebze kullanımına teşvik etmek için 2012 yılı Ekim ayında başlatılan Fethiye Lezzeti projesi, 5 köyde 25 çiftçi ile üretim ve eğitim çalışmaları yaptı. Projeye İngiliz Seyahat Vakfı(The Travel Foundation), İngiliz tur operatörleri Co-operative Travel, Thomas Cook ve TUI destek veriyor.



Editör: TE Bilisim