Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
Tunceli'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dün yaptığı konuşmada halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


        Milletvekili Güler hakkındaki ilk suç duyurusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli’den geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, Güler hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak'tan suç duyurusunda bulundu.

        Avukat Yıldırım, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmasında, "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız." şeklindeki sözlerinin suç olduğunu belirtti.

        Yıldırım, Milletvekili Güler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216. maddesindeki 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamak' suçlamasıyla dava açılmasını istedi.



Editör: TE Bilisim