Başbakan Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu’nda katıldığı bir törende “Ben aslen Türk değilim” açıklaması yapan AKP Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür’ü savunduktan sonra Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken Türk Bayrağı’na Türkiye Bayrağı dedi.

Erdoğan şunları söyledi: “Kimse bizim karşımıza Türklükle, Kürtlükle çıkmasın. Her türlü milliyetçilği ayaklar altına almış bir iktidarız. Bu sözleri Rize’de söyleyemezsin diyor. Anamuhalefet partisi genel başkanı aynaya baksın. Diyarbakır’da ne söylediysek, İstanbul’da da söyledik. Sıkıysa, samimiysen, ben bu ifadelerin aynını Rize’de de söyleyeceğim. Peki o zaman sen ne yapacaksın, onu söyle. Abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun. Sen partinin mitinginde Hakkari’de bir tane Türkiye bayrağı sallayamadın.” dedi.

YENİ ANAYASA’DAKİ KRİTİK MADDELER

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

1982 Anayasası’ndaki ‘Türklük’ tanımı değiştiriliyor. Anayasa’nın 66. maddesinde yer alan “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” ibaresi, “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese din ve ırk ayırt edilmeksizin Türk denir” şekline dönüştürülüyor.

AKP’nin’nin hazırladığı taslak metinde ise vatandaşlığın bir hak olduğu ve kanunla düzenleneceği ifade ediliyor. Taslakta Türklüğe atıf yapılmadığı ifade edildi.

BAHÇEKAPILI DA SÖYLEMİŞTİ

301. maddedeki değişikliğin ardından alevlenen tartışmalar sırasında AKP Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı,‘Anayasayı değiştireceğiz, vatandaşlıktaki Türklük tanımını kaldıracağız. Yoksa demokratikleşmeyi yapamayız. Herkes kendi etnik kökenini ifade edebilecek ve üst kimlik olarak ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ diyecek. Bu sorunu çözer’ demişti. BDP ise değişiklik teklifinde, anayasanın başlangıç bölümüyle birlikte 66. maddenin de değiştirilmesini talep etmişti.

Editör: TE Bilisim