Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da sandıktan çıkanın milletin iradesi olduğunu söyledi. Var olanın ötelenemeyeceğini, gerçekleştirilemez çelişkilerin 7 Haziran’dan sonra nasıl bir saray ve köşk komplosunun devrede olduğunu göstermesi bakımından anlamlı olduğunu kaydeden Bahçeli, “Erdoğan 7 Haziran’ı hazmedememiş sahip olduğu anayasal yetkileri tam ve zamanında kullanmayarak koalisyon kurulmasını zora sokmuş, hatta imkansızlaştırmıştır. Bu gerçekler herkesin gözü önünde vasat bulmuştur. Türkiye iki Erdoğan profili ablukası altında bunalmış, iki yüzlü ve ahlaken dip yapmış politikaların elinde oyuncağa dönüşmüştür.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında konuştu. 26. dönem milletvekili genel seçiminin 1 Kasım’da yapıldığını belirten Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi 17 Kasım’da vermiştir. Genel seçimler üzerinden 16 gün geçtikten sonra ve milletvekillerinin yemin merasiminin sürdüğü bir ortamda Erdoğan yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili süreci başlatmıştır.” dedi.

TBMM Başkanı seçiminin ise 22 Kasım’da gerçekleştiğini ifade eden Bahçeli, “Erdoğan madem bu kadar seri bir şekilde hükümet kurulmasının önünü açabiliyor idiyse aynı tutumu aynı özeni 7 Haziran’ı takip eden günlerde neden sergilememiştir. 7 Haziran’ın ertesinde teşekkül eden 25. Dönem TBMM’de tüm demokratik mekanizmalar sekteye uğramıştır. Bir önceki meclis çatışı altında milletvekili yemini 23 Haziran’da TBMM Başkanı seçimi de 1 Temmuz’da icra edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler karşısında Erdoğan’ın koalisyon hükümeti kurma görevini 9 Temmuz’da Davutoğlu’na verdiğini anlatan bahçeli, “Anlayamadığımız taraf, Erdoğan 7 Haziran’dan sonra hangi hesap ve planlama kapsamında hükümet kurulma süreci ağırdan aldığıdır. 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da sandıktan çıkan milletin iradesidir. Var olan ötelenemez, gerçekleştirilemez çelişkiler 7 Haziran’dan sonra nasıl bir saray ve köşk komplosunun devrede olduğunu göstermesi bakımından anlamlıdır. Erdoğan 7 Haziran’ı hazmedememiş sahip olduğu anayasal yetkileri tam ve zamanında kullanmayarak koalisyon kurulmasını zora sokmuş hatta imkansızlaştırmıştır. Bu gerçekler herkesin gözü önünde vasat bulmuştur. Türkiye iki Erdoğan profili ablukası altına altında bunalmış, iki yüzlü ve ahlaken dip yapmış politikaların elinde oyuncağa dönüşmüştür.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim