Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal; Libya Başbakanı Abdullah El Sani’nin 16 Nisan 2015 tarihli İran’ın Tesnim gazetesine verdiği demecin çok vahim iddialar içerdiğini belirtti. Libya Başbakanı Abdullah El Sani’nin “Türkiye, Katar’ın parasıyla Libya’da Terörizme destek veriyor.” iddiasına işaret eden CHP’li Tanal; Başbakan Ahmet Davutoğlu’na konu hakkında sonu önergesi verdi.

Tanal, TBMM başkanlığı’na sunduğu soru önergesine Davutoğlu’na bu iddiaların doğru olup olmadığını, doğru ise bu durumun uluslararası sözleşmelere aykırılık teşkil ettiğini, bu iddialar doğru değil ise Türkiye’nin neden hala diplomatik bir yaptırım uygulamayarak sessiz kaldığını sordu.

Tanal’ın Davutoğlu’na yönelttiği sorular şöyle;
"Libya Başbakanı Abdullah El Sani’nin İran medya organı Tesnim’e yaptığı 'Türkiye, Katar’ın parasıyla Libya’da Terörizme destek veriyor.' iddiaları doğru mudur?
Bu iddialar doğru ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin terörizme destek vermesi uluslararası sözleşmelere aykırılık teşkil etmemekte midir?
Bu desteğin kapsamı nedir? Bu destek kapsamında Katar’dan nakdi yardım nasıl alınmaktadır?
Bu iddialar doğru değil ise Libya Hükümetine diplomatik yaptırım uygulanmış mıdır?
Libya Başbakanı’nın Türkiye hakkındaki bu iddialarına ilişkin olarak herhangi bir diplomatik yaptırım uygulanmadı ise sebepleri nelerdir?"

Editör: TE Bilisim