MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Aynı kategoride Rusya, Hindistan ve Nijerya gibi ülkeler de bulunuyor.
Endeksle ilgili raporda, Türkiye'nin aşırı risk grubuna alınmasına neden olarak Türkiye sınırları içerisindeki "bölgesel isyan" gösterildi.

Terörizm açısından en riskli ülkeler Yemen (1), Somali (2), Afganistan (3), Pakistan (4), Irak (5), DR Kongo (6), Nijerya (7), Filipinler (8), Kolombiya (9) ve Sudan (10) oldu. 

Ülkeleri bir önceki yılda gerçekleştirilen terörist saldırıların yoğunluğu ve teröristlerin bulunduğu bölgelerin yakınlığı açısından değerlendiren Terörizm Risk Endeksi'nde Tayland (11), Kenya (12), Hindistan (13), Türkiye (14) ve Rusya (15) gibi ekonomisi önemli olan ülkeler de "aşırı risk" kategorindeki 18 ülke arasında yer aldı.

Raporda, Türkiye'nin "aşırı risk" kategorisine girmesine neden olarak PKK'nın güneydoğudaki faaliyetlerini tırmandırması gösterildi.

PKK'nın büyük kent merkezlerini vurabilecek yeteneğe sahip olmaya devam ettiğinin de belirtildiği raporda, geçtiğimiz yıl 20 Ağustos'ta Gaziantep'te gerçekleştirilen ve dokuz kişinin ölümü ve 69 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırı hatırlatıldı.
Editör: TE Bilisim