Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye'de şu anda adı konulmamış uygulamalarla faşizmin bütün kurum ve kurallarıyla yürürlükte olduğunu savundu.

PYD'nin Türkiye'ye karşı hiçbir silahlı ya da silahsız bir muhalefetinin söz konusu olmadığını öne süren Beştaş, Suriye'de örgütlenen PYD'nin IŞİD'e karşı 'halkları savunan' bir parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu konudaki tutumunun asla ve asla kabul edilemediğini dile getiren Beştaş, bu konuda hergün Amerika'ya posta koyulmasının da siyaseten büyük bir acizlik örneği olduğunu iddia etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Beştaş, HDP grubunun verdiği önergelerin neredeyse yarısından fazlasının iade edildiğini ifade etti. Meclis Başkanı'nın keyfi, hukuka dayanmayan kanunsuz uygulamalar yaptığını dile getiren Beştaş, başkanın tarafsız olması gerektiğini vurguladı. "Kuvvetler ayrılığı, yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı, Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığı bunlar şu anda Türkiye'nin en temel gündemlerinden biri." diyen Beştaş, "Meclis Başkanının hükümeti koruyan, kollayan; muhalefetin önergelerini gerekçesiz, sudan bahanelerle reddetmesi; muhalefetin, muhalefet yapma hakkını gasp etmektedir. Muhalefetin Meclis'te işlevsiz hale getirmektedir. Yasama organının kesinlikle çalışmasını engellemektedir ve Meclis Başkanlığı, bu tutumuyla aynı zamanda tarafsızlığını yitirmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de şu anda adı konulmamış faşist uygulamalarla faşizmin bütün kurum ve kurallarıyla yürürlükte olduğunu savunan Beştaş, buna karşı muhalefet ve denetim haklarını hukuk kuralları içinde yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Şırnak Valisi'nin açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Beştaş, şunları kaydetti: "Bu iş nerde yapılırsa yapılsın, bir kadının kimliğinden, dilinden, inancından bağımsız bir şekilde bir kadın bedeninin çırılçıplak soyularak teşhir edilmesi Türkiye'nin hangi ilinde olursa olsun büyük bir aymazlıktır, utançtır, vahşettir. Bu, 'burada yapılmadı' diye sorumluluktan mı kurtuluyor? Ayrıca bu Şırnak'ta Cizre'de çekilmiş. Bu fotoğraflar, Şırnak milletvekillerimiz etiketlenerek bizzat kendilerine gönderilmiştir. Şu anda bir tweet sebebiyle herkes Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyorken; bu çıplak vahşet fotoğraflarını yayımlayan hesaplar, bunun üzerinden propaganda yapan hesaplar, özgürce sosyal medyada sörf yapmaktadır. Şırnak Valisi, 'bizim başarımız gölgelenmek isteniyor' diyor. Hangi başarı neyi başardılar? Orada katliam yapmak başarı mıdır?"

PYD ile ilgili bir soruya da Beştaş, en son CHP'nin de bu değerlendirmelere katıldığını ve üzüntüyle izlediklerini söyledi. PYD'nin Türkiye'ye karşı hiçbir silahlı ya da silahsız bir muhalefetinin söz konusu olmadığını öne süren Beştaş, Suriye'de örgütlenen PYD'nin IŞİD'e karşı halkları savunan bir parti olduğunu söyledi. Türkiye ile herhangi bir sorunu ve husumeti de olmadığına dikkat çeken Beştaş, Türkiye'nin bu konudaki tutumunun asla ve asla kabul edilemediğini belirtti. Bu konuda hergün Amerika'ya böyle posta koymalarının da siyaseten gerçekten büyük bir acizlik örneği olduğunu iddia eden Beştaş, PYD bütün dünyanın gözü önünde IŞİD'e karşı savaştığını savundu.

Editör: TE Bilisim