AKP Milletvekili Hakan Şükür’ün ‘Ben Türk değilim, Arnavutum’ sözleri büyük tepki topladı. Şükür’ün Türklüğü reddeden açıklamalarına en sert cevap MHP’den geldi.

MHP Iğdır Milletvekili ve Anayasa ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Sinan Oğan, Şükür’ün sözlerini son derece yanlış bulduğunu söyleyerek, ‘Türk kelimesinden rahatsız oluyorlar, Türklük kavramını yok etmeye çalışıyorlar’ şeklinde değerlendirdi.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

Son zamanlarda Türkiye’de bazı şeylerin moda haline geldiğini belirten Oğan, “Ortak ismimiz olan Türk kelimesi bir etnik kesimin ismi haline indirgemeye çalışılıyor. Hakan Şükür’ün burada yaptığı açıklama son derece yanlıştır. Hakan Şükür elbette Arnavut kökenli, Boşnak kökenli olabilir, ya da herhangi bir kökenden geliyor olabilir ancak milletler sadece tek bir etnik ırktan gelmez” cümleleriyle eleştirdi.

ŞÜKÜR ANAYASA’YI OKUMAMIŞ MI?

Hakan Şükür’ün bu sözleriyle Anayasa’yı da okumadığının anlaşıldığını belirten Oğan, “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Hakan Şükür Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı değil mi? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletvekili. Anayasa üzerine yemin etmiş bir siyasetçi.” diye konuştu.

ŞÜKÜR’ÜN YANLIŞI…

Siyasetçilerin açıklama yaparken dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Oğan, “Hiçkimse Şükür’ün kökenine bir şey demiyor. Elbette hepsine saygımız var, hepsine saygımız olmalı. ama hangi kökenden geldiği başka bir şeydir, ben Türk değilim demek başka bir şey. Bu ülkede yaşıyorsak hepimiz Türk’üz. Bu şekilde bi ayrımcı dil kullanmamak lazım. Şükür’ün buradaki yanlışı bir ayrımcı dil kullanmasıdır.” dedi.

TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLMAKTAN UTANAN BAŞBAKAN

Hakan Şükür’ün partisinin de Türk kelimesini Anayasa’dan kaldırmak istediğini belirten Oğan, “Türk kelimesinden bu kadar rahatsız olmalarının sebebini anlamak mümkün değil. Türklük kavramını yok etmeye calışıyorlar. Başbakanın söyledikleri zaten o noktaya getiriyor. Daha birkaç ay önce ‘Ben Milliyetçiyim açıklamaları yaparken, birkaç gün önce çıkıyor, ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldım’ diyor. ‘Türk milliyetçisiyim’ demekten utanan bir başbakanla karşı karşıyayız” diye konuştu.

ŞÜKÜR’E UYARI

Bir futbolcu olarak Hakan Şükür’ün Türk Milleti’ne büyük katkılarda bulunduğunu hatırlatan Oğan, kendisinin de bir Beşiktaşlı olarak Şükür’ün katkıları ile gurur duyduğunu söyledi ve Şükür’ü şu sözlerle uyardı: İnsanlar yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir dil kullanmasınlar, hele ki böyle hassas bir dönemde. Özellikle de Hakan Şükür gibi, futbolcu geçmişiyle Türk Milletinin sevgisini kazanan bir ismin bu konuda dikkatli davranması lazım.

BÖLÜCÜLER KERVANINA MI KATILMAK İSTİYOR?

Şükür’ün açıklamalarına bir tepki de MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi. Türkkan Twitter’daki hesabında Şükür’ü sert bir dille eleştirirken “Şükür Türkiye’yi etnik manada bölen Bölücüler’in kervanına mı katılmak istiyor?” diye sordu.

Lütfü Türkkan’ın açıklamları şöyle:

“Hakan Şükür, ben Türk değilim demiş. Babası Sermet Şükür ve dedesi Türkiye’ye gelirken, imzaladıkları belgelerde Türküz dediler. Ya babası Sermet Bey ve dedesi yalan söylüyor, ya da Hakan Şükür… Arnavut olduğu yeni mi aklına gelmiş Hakan Şükür’ün? Türkiye’yi etnik manada bölen Bölücüler’in kervanına mı katılmak istemiş?”

Editör: TE Bilisim